Belföld 2021. június 06.

Érdemes már most szállást foglalni a nyárra

Fatima Belföld 2021. június 06.
Május eleje óta több mint 40 százalékkal emelkedett a nyári hónapokra beérkezett előfoglalások száma. Ha a növekedés ilyen dinamikus marad, a főszezonban nehéz lesz már szállást találni a népszerű hazai nyaralóhelyeken.

Az adatok alapján úgy tűnik, hogy a tavalyi évnél is erősebb nyár áll előttünk, így annak lesz biztosan szállása, aki időben foglal. A nyár alapvetően a belföldi turizmusról szól majd. Érdemes új helyeket is felfedezni, hiszen a fejlesztéseknek köszönhetően országszerte változatos, minőségi szálláshelykínálat és programlehetőségek várják a látogatókat. Folyamatosan emelkedik a foglalások száma a hazai szálláshelyeken, a legnagyobb arányú növekedés a magánszálláshelyeknél, míg a legnagyobb volumenű emelkedés a szállodáknál látható – derül ki a Nemzeti Turisztikai Adatszolgáltató Központhoz beérkezett adatokból.

Balaton / Fotó: Getty Images

A nyári hónapokra dinamikusan bővül a lefoglalt vendégéjszakák száma, amely már most eléri a 4,5 milliót. A szezonban a vidéki szálláshelyekre érkezett a foglalások 89 százaléka. Idén is a Balaton szálláshelyei a legnépszerűbbek (33%), ezt követi a Márta—Bükk (8%) és Debrecen és térsége (7%) – közölte az MTÜ.

A NTAK alapján a legtöbb foglalás eddig ezekre a településekre érkezett:

Balaton: Balatonfüred, Siófok, Hévíz, Zalakaros, Cserszegtomaj.

Mátra-Bükk: Miskolc (Lillafüred), Eger, Gyöngyös, Egerszalók, Noszvaj.

Debrecen és térsége: Hajdúszoboszló, Debrecen, Tiszafüred, Berekfürdő, Abádszalók.

Keresés az oldalon