Belföld 2020. július 17.

Ezreket vert át a magyar utazó blogger, aki nem is létezik

Szükösdi Judit Belföld 2020. július 17.
Hatalmas átverést lepleztek le a Sokan kértétek Instagram-oldal adminjai pénteken. Egy népszerű magyar utazó blogger-influenszerről derítették ki, hogy valójában a teljes profilja kamu, Szélia nem is létezik.

Éppen egy hónapos a Sokan kértétek, a vicces vagy épp hiteltelen magyar influenszer-tartalmakat gyűjtő oldal. Jelenleg több mint 42 ezer követővel rendelkeznek az Instagramon, pénteken pedig egy nagyon durva átverésről rántották le a leplet.

Mint Insta-sztorijukban olvasható: “Nagyon szeretitek a képlopásokat, ezért ma is egy ilyen sztorit hoztunk nektek – ami viszont, mint kiderült, súlyosabb egy-két kép elemelésénél. Ugyanis

egy teljes profil épült a megtévesztésre és arra, hogy a tulajdonosa hatezer követőt verjen át azzal, hogy azokat a képeket ő készítette a számtalan utazása során.”

 

A sztorijukban ezután bizonyítékokat mutatnak arról, hogy a legutóbb “szeliaa” néven futó influenszer  valójában nem is létezik, a képeket egyértelműen lopta, még egy vele való beszélgetést is megosztottak az adminok. Megkeresték ugyanis a profilt, hogy segítsen nekik tisztázni, miért szerepelnek idegenek képei az ő profilján. A beszélgetésben sorra kiderültek a dolgok, majd jött a csattanó: Szélia felfüggesztette/törölte a profilját.

Forrás: Sokan kértétek Instagram-oldal

Széliát az utazobazis.blog.hu két évvel ezelőtti cikkében a 10 legmenőbb Instagram profil közé sorolta azoknak, akiknek szeretnek utazni. Mint írták, “Szélia Milánóban él. Aki Olaszországot akarja megismerni, az ne is keresgéljen tovább, Szélia fotóiról és blogjáról nagyon sok mindent megtudhatunk Európa csizmájáról is.”

Miután kiderült, hogy kamu az egész, sok követő felháborodásának és megdöbbenésének adott hangot, mint például az Én & Italy Instagram-oldal:

“Teljesen sokkot kaptam,

évek óta követtem én is kalandjait a világban, hétköznapjait, sőt, még leveleztem is vele évekig.

A Milánóban élő lánnyal szerettem volna többször is találkozni, mikor az észak-olasz metropoliszban jártam, de minden találkozóból kimentette magát” – olvasható az Én & Italy sztorijában.

A Sokan kértétek következtetésként megjegyezte: 

“Sokszor felhívtuk már a figyelmet arra, hogy az Instagramon látottakat osszátok el kettővel, már csak azért is, mert rengeteg ember szorong(hat) amiatt, hogy neki nem  olyan élet jutott, mint amit az Instagramon lát másnál, és nem jut el annyi helyre, amennyire mások.”

Keresés az oldalon