Belföld 2020. október 27.

Európában a magyarok voltak az elsők, akik elrepülhettek sehova

Fatima Belföld 2020. október 27.
Először csak egy repülést terveztek, majd hamar rájöttek, hogy a határ a csillagos ég. A hétvégén a történelemben először szállt fel Budapestről egy Budapestre tartó utasszállító.

Országnéző élményprogramot hirdetett az Aeropark együttműködésben a Smartwings légitársasággal, és a Budapest Airport támogatásával. Október 25-én – Európában elsőként – közel 60 perces sétarepülésre indult három alkalommal is a Smartwings Boeing 737-800-asa a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtérről.

– Amikor megláttam legelőször, hogy lehet ilyen repülőjegyet venni azonnal lecsaptam rá. Sajnos a másik két járatra már nem tudtam venni, mert azt azonnal elkapkodták – mesélte az Euronews-nak egyik utas, Horváth Csaba.

Fotó: Aeropark

A sétarepülés ideje alatt 500-an csodálhatták meg az Alpok domborulatait, sőt a szerencsések leszállás után a pilótafülkébe is bepillanthattak. Somogyi Tóth Dániel, az Aeropark alapító-vezetője elmondta: Ausztráliában és Ázsiában már indítottak korábban hasonló sétarepüléseket, de Európában a magyarok voltak az elsők, akik elrepülhettek “sehova”.

 

 

Keresés az oldalon