Belföld 2020. október 14.

Országjáró sétarepülést szerveznek egy nagy utasszállítóval

Fatima Belföld 2020. október 14.
Országjáró sétarepülést szervez Magyarország fölött az Aeroparkot üzemeltető Légiközlekedési Kulturális Központ, a Smartwings és a Budapest Airport, a Boeing 737-800-as gép október 25-én száll fel a Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtérről, a Balaton, a Bakony és Budapest felett is elrepülnek a szokásosnál alacsonyabb repülési magasságon.

Országnéző élményprogramot hirdet az Aeropark együttműködésben a Smartwings légitársasággal, és a Budapest Airport támogatásával. Október 25-én – Európában elsőként – közel 60 perces sétarepülésre indul három alkalommal is a Smartwings Boeing 737-800-asa a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtérről. A tervezett útvonal érinti a többi között a Dunakanyart, a Balatont, a Bakonyt és Budapestet, ez azonban az aznapi időjárástól, a felhőborítottságtól függően változhat. Amennyiben az Alföld fölött lenne szikrázó napsütés, akkor a Duna-Tisza köze és a Tisztántúl nevezetességeit nézhetik meg az utasok. Az utazómagasság ezúttal nem 10 ezer méter lesz – közölte az Aeropark.

Fotó: Aeropark

A világon elsőként az ausztrál Qantas hirdetett „Flights to nowhere” járatokat, amelyek az ország nevezetességei felett repültek el. Több ázsiai légitársaság is indított hasonló túrákat, Európában ilyenre még nem volt példa. Egészen mostanáig. A különleges, országnéző Budapest-Budapest járatok október 25-én indulnak a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér 2-es termináljáról. A részletekről, a járatokról és a jegyárakról a https://aeropark.hu/ oldalon lehet tájékozódni.

Keresés az oldalon