Világ 2021. július 31.

Európa egyik legszebb tengerpartja, és alig hallunk róla

Fatima Világ 2021. július 31.
Nem sokat hallottunk a norvégiai Hauklandról, pedig kéne.

Nálunk leginkább a horvát tengerpartnak van nagy keletje, illetve a ritkábban szóba kerülnek egyéb, közeli partok is, annyi viszont biztos, hogy a norvégiai Haukland nekünk még felfedezetlen terepnek számít. Valóban, nincs közel, sokan viszont a karibi tengerpartokat idéző látvány a kedvéért teszik meg a hosszú utat, míg mások a kristálytiszta vizet akarják látni és élvezni is – akkor is, ha az legfeljebb 10 fokos.

Mesébe illő part, garantált felfrissülés

Az Euronews szerint a Haukland az egyetlen európai tengerpart, amelynek nem ártott a koronavírus: tavaly 300 ezer látogatója volt, ami 50 százalékos növekedésnek számít az elmúlt 5 év átlagához viszonyítva. Egy ott fürdőző lány szerint ez a tengerpart a dél-európaiaknál is szebb, a homokja pedig fehérebb. A barátnője megjegyezte: azért nem árt, ha tudomásul vesszük a hőmérsékleti viszonyokat, hiszen a víz hideg, ellenben felfrissíti az embert.

Haukland, a csodás norvég tengerpart / Fotó: Kai-Otto Melau/Getty Images

Hauklandot felkapta a közösségi média is annak ellenére, hogy nem tipikus turistaparadicsom – még az északi Norvégiának is az egyik legészakibb vidéke, 300 kilométerrel túl az Északi-sarkkörön. A búvárok és evezés szerelmeseinek azonban maga a mennyország.

Keresés az oldalon