A legszebb európai városokat köti össze egy hálókocsis vonatút

Startlap Utazás
Olyan, rendszeres hálókocsis utazás indul tavasztól, amelynek során ikonikus városokat érintve élvezheti a közönség a nyugalmas utazás örömét Európa-szerte.

A hálókocsis utazások a nagyvilágban egyre inkább reneszánszukat élik, így jó érzékkel vág bele a RegioJet legújabb, European Sleeper névre hallgató szolgáltatásába, amely olyan városokat érint egyebek között, mint Prága, Berlin és Amszterdam – írja a Roadster.hu. A különlegessége, hogy nemcsak kényelmes hálókocsikat, de reggelit és kávét is kínál az utasoknak, az ingyenes internet mellé.

A vonat általánosan tervezett indulási ideje 19 óra, ekkor hagyja majd el a vasútállomást Brüsszelben. Ezek után Antwerpenben, Amszterdamban, Berlinben és Drezdában is megáll, mielőtt befutna Prágába.

Fotó: Getty Images

Az idei nyári szezonra áprilisban kezdik a jegyeket árusítani, és úgy néz ki, az indulás kétnaponta lenne. Az European Sleeper egy olyan stratégia mentén halad, amely kiáll a vonathálózatok fejlesztése mellett, különösen az éjszakai járatokra vonatkozóan.

A kezdeményezéshez már csatlakoztak Németország, Ausztria, Franciaország és Svájc állami vasútjai is.