Élőben tolnák a Squid Game-et egy dél-koreai hotelben

Balázs
Persze nem jár érte annyi pénz a versenyzőknek, mint a Netflix népszerű sorozatában, de nem is lesz annyira véres.

Egy Gangwon tartománybeli szálloda és egy szabadtéri szabadidős tevékenységekre jegyeket értékesítő cég azt tervezte, hogy tőkét kovácsol a Netflix nagysikerű sorozatának, a “Squid Game”-nek szárnyaló népszerűségéből. De hogy a valós játékot a tervek szerint megrendezik-e, a járványügyi távolságtartási korlátozások miatt továbbra is bizonytalan.

A Gangwon tartománybeli Gangneungban található St John’s Hotel a közelmúltban jelentette be Instagramján, hogy október 24-én élő “Squid Game” eseményt rendez, ahol a gyermekjáték-sorozat utolsó „túlélőjének” 5 millió won (kb. 1,2 millió forint) nyeremény üti a markát.

A Squid Game két eredeti szereplője
A Squid Game két eredeti szereplője (Forrás: EyePress News / EyePress via AFP)

A szálloda közölte, hogy az eseményen minden korosztály részt vehet, nem csak a szálloda vendégei. A foglalással érkező látogatók egy névjegykártyát kapnak, amelyre a játék szervezőjének telefonszáma van írva, ráadásul dizájnját tekintve épp olyat, amilyet a disztópikus sorozat játékosai is kaptak. A résztvevők négy, a sorozatban szereplő játékot – Vörös lámpa, zöld lámpa, kötélhúzás, papírlapkák feldobása és a törökmézből forma kivágása” – játszanának a szálloda melletti fenyőerdőben.

Az Instagram-poszt szerint aki nem tartja be a szabályokat, vagy nem jelenik meg az esemény napján, az – bár nem annyira drasztikusan, mint a sorozatban – kiesik a játékból. Emellett a játékvezető kilétére is fény derül majd a végén, akárcsak ahogy a Netflix sorozatában is történt.

Gangneung város önkormányzata azonban rendeletben tiltotta meg a szállodának a rendezvény megtartását, mivel az esemény megsértené a tartományban jelenleg érvényben lévő járványügyi szabályokat. Ez ebben az esetben azt jelenti, hogy elvileg egyetlen szállásadó sem tarthat nyolc főnél több ember számára rendezvényeket, még akkor sem, ha oltottakról van szó.

Mielőtt a város kiadta volna a rendeletet, a rendezvényre már szerdán, két nappal a bejelentés után teljesen betelt a hely, mondta a szálloda egyik munkatársa a The Korea Timesnak. A regisztrációs díj elővételben 10 000 won (kb. 2 500 Ft) volt, míg helyszíni jegyvásárlás esetén 12 000 wonba (kb. 3 000 Ft) került.

A szálloda munkatársai elmondták, hogy tárgyalnak arról, hogy vajon lemondják-e az eseményt, vagy átalakítsák úgy, hogy a távolságtartási szabályoknak megfelelő formátumban lehessen azt megtartani.

Van másik

Egy másik valós idejű “Squid Gamet” tartanak egy kempingben a Gangwon tartománybeli Wonju városában, október 16-tól kezdődően három alkalommal. A “Frip” online platform arra hívja fel a résztvevőket, hogy öltsenek zöld egyenruhát és játsszák a sorozatban szereplő játékokat. A döntős 45 600 pontot kap, amelyet a platform szolgáltatásaira használhat fel, hasonlóan a sorozat győztese által elnyert 45,6 milliárd wonos díjhoz. A Frip közölte, hogy játékai korlátozott létszámmal fognak működni, hogy ne sérüljenek a távolságtartásra vonatkozó irányelvek.

(Via)