Újra utazhatnak a magyarok Egyiptomba

Szloboda Csaba
Minderről Szijjártó Péter beszélt saját közösségi oldalán, ahol a Gazdasági Kabinet szombati ülése előtt azt is bejelentette, hogy a Maldív-szigetekkel is sikerült megállapodni. Fontos viszont tudni, hogy felnőtteknél a legalább két oltással rendelkező magyarok számára nyitott csak a lehetőség.

A külügyminiszter a Facebook-oldalán közzétett videofelvételen úgy fogalmazott, a koronavírus-járvány sajnos nem enged a szorításából, újabb és újabb variánsok jelennek meg szinte havi rendszerességgel.

Egyiptommal kedden lép életbe az megállapodás, az ide utazók közül csak a 6 és 18 év közötti, nem beoltott gyerekeknek kell tesztet vinniük magukkal, míg az oltással rendelkezők szabadon utazhatnak. A Maldív-szigetekkel szerdán lép életbe a megállapodás, amelynek alapján 18 év felett vakcinaigazolással, az alatt pedig szabadon lehet utazni.

Kiemelte, ettől függetlenül mindenki egyetért abban, hogy oltással lehet a legjobban védekezni, ezért is örül a kormány, hogy sikeres az oltási akcióhét, amelyen egyre többen vesznek részt.Ez a felelősségteljes viselkedés, a kormány pedig segít az oltást felvevőknek abban, hogy vissza tudják kapni a korábbi életüket – mondta a miniszter.

Turisták lovaskocsikon közelítik meg a gízai piramisokat Egyiptomban (MTI/EPA/Mohamed Hosszam)

Szijjártó Péter aláhúzta, ennek egy része az utazási lehetőségek visszaadása, eddig 22 országgal kötöttek megállapodást az oltási igazolások kölcsönös elfogadásáról és ennek alapján a szabad utazásról.