Belföld 2021. május 10.

Tematikus park lesz a nagyerdei Pagony játszótérből

Startlap Utazás Belföld 2021. május 10.
Kétszeresére bővítik és egész évben ingyenesen látogatható, tematikus parkká alakítják át a több mint 20 éves Ötholdas Pagony játszóteret a debreceni Nagyerdőben.

A városháza közleménye szerint az Oláh Gábor utcai parkban Szabó Magda Sziget-kék című regénye inspirálta fantáziavilágba kalauzolják el a gyerekeket, illetve a családokat.

A bővítésnél a legfontosabb szempont a természeti értékek fokozott megóvása, így a zöldterület növelése mellett a park több pontján gyógyító kert tematikájú parkrészeket, úgynevezett gyógyösvényeket alakítanak ki – idézi a közlemény Papp László polgármestert, aki elmondta: több mint ötezer cserjét és háromezer évelő növényt is telepítenek.

A park legújabb látványos eleme lesz a miniváros: a kis gyerekházak alkotta városkában, ahol lesz iskola, bolt, piac, bank, kórház, étterem és rendőrség, a gyerekek játékosan ismerkedhetnek meg a felnőttek világával.

A házak a Debrecenben is megtalálható funkciókat és a Sziget-kék mesekönyv helyszíneit idézik meg – adta hírül a városháza.

Tematikus parkká alakul Debrecenben a nagyerdei Pagony játszótér. Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt

A négy évszakos játszótéren épülő 450 négyzetméteres központi épületben a kávézó és büfé mellett kialakítanak egy 30-40 személyes rendezvénytermet, valamint baba-mama szobát is. Az épület hátsó részében kap helyet az úgynevezett élménytorony, egy ötszintes, a gyerekek szórakoztatására létesített kilátó, illetve játszótorony – ismertette a részleteket Széles Diána  alpolgármester.

Hozzátette: a pavilon építése az európai uniós pályázat kötelező eleme. Az új park területe az Ötholdas Pagony területéhez képest a duplájára nő.

A meglévő játékok mellett további 35 új játszóelemmel bővül a minden oldalról akadálymentesen megközelíthető játszótér.

Keresés az oldalon