Ez most Budapest egyik legjobb koripályája

Szloboda Csaba
Ismét megnyílt a Csepeli Jégpark a nagyközönség előtt, ahol a látogatókat több mint 2000 négyzetméteren három jégpálya, egy exkluzív jégfolyosó, valamint különleges gasztronómiai élmények várják péntektől több mint két hónapon át, várhatóan 2023. január 31-ig.

Ahogy az elmúlt években a koronavírus-járványt közösen le tudtuk győzni, ez a mostani nehéz helyzet sem fog kifogni rajtunk – hangsúlyozta a péntek délutáni megnyitó ünnepségen Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő, aki hozzátette: jelenleg a korábbiaknál is fontosabb, hogy a kormány, az önkormányzatok, családok és a helyi közösségek összefogjanak.

Az energiaválság ellenére a hazánkban egyedülálló, bécsi ötlet alapján megvalósult, körfolyosós jégpályarendszer fenntartása a tavalyi évhez nagyjából hasonló áron történik – emelte ki Borbély Lénárd (Fidesz-KDNP), a kerület polgármestere.

Mint mondta, a csepeli iskolások számára továbbra is minden hétköznap 8 és 14 óra között ingyenes lesz a korcsolyaoktatás csoportos beosztás szerint. A nagyközönség hétköznap 14 és 21 óra között, hétvégente pedig 8 és 21 óra között veheti igénybe a pályát.

A látogatókat egy 25×30 méteres nagy, egy 10×20 méteres kisebb pálya és a kettőt összekötő 250 méter hosszú, 2,5 méter széles jégfolyosó várja, valamint ezek mellett a legkisebbek számára egy 10×15 méteres tanulópályát is kialakítottak. A jégpálya kivilágított fahídon keresztül is elérhető, illetve átjárható – mondta.

Jégfolyosó Magyarország legkülönlegesebb korcsolyapályáján, a Csepeli Jégparkban
Jégfolyosó Magyarország legkülönlegesebb korcsolyapályáján, a Csepeli Jégparkban

Ez most Budapest egyik legjobb koripályája

Jégfolyosó Magyarország legkülönlegesebb korcsolyapályáján, a Csepeli Jégparkban
Körfolyosó a Csepel Jégpark korcsolyapályáján
Madártávlatból a Csepeli Jégpark
Korcsolyázók az ország egyik legkülönlegesebb jégpályáján a Csepeli Jégparkban.
A Csepel Jégpark az egyik legkülönlegesebb az országban
Fotó megosztása:

Borbély Lénárd elmondta: a belépődíj a nem csepeli lakosoknak 2000 forint, a csepelieknek pedig 40 százalékos kedvezményt biztosítanak, így nekik 1200 forintba kerül.

A korcsolyakölcsönzés egységesen 1000 forint, a korcsolyaélezés 1500 forint. A Nagycsaládosok Országos Egyesülete (NOE) csepeli szervezetének tagjai számára a belépő és a korcsolyakölcsönzés egyaránt 600 forintba kerül, a korcsolyaélezésért 700 forintot kell fizetniük.

A főváros XXI. kerületének központjában található helyszínen melegedő, mosdóhasználati lehetőség és büfé is található, erdélyi kürtőskalácsot és más gasztronómiai különlegességeket is lehet vásárolni.

 

(MTI)