Bezár Pest egyik ikonikus vendéglője

Fatima
A népszerű Olimpia Vendéglő is a koronavírus áldozata lett - december utolsó napjáig látogatható.

Bezár a Keleti Pályaudvar közelében, a VII. kerületi Alpár utcában az Ádám Csaba vezette Olimpia Vendéglő. Évről évre szerepelt az ország legjobb éttermei közt, ez év végén azonban végleg lehúzza az éttermet vezető topséf a rolót – írja a diningguide.hu gasztroportál információjára hivatkozva a Turizmus Online. Sajnos a közkedvelt hely is a koronavírus áldozata lett: az állandó munkaerőhiány és az elmúlt közel két év nyitás-zárásai, bizonytalanságai nyomán elfogyott az ambíció. Még szomorúbb, hogy Ádám Csaba nem csak az éttermét zárja be, valószínűleg pályát is módosít, mert feladta.

Olimpia Vendéglő, Budapest / Fotó: olimpiavendeglo.com

A tavaly téli étterembezárás időszaka alatt is igyekeztek jelen lenni, akkor a szinte ironikus Olimpia Kifőzdével, majd ismét visszatértek a normál nyitvatartással. 

Nem indult könnyen

Az Olimpia Vendéglő története kalandokkal teli: a séf pocsék lokációval, lehetetlen körülmények közt dolgozott csapatával, hiszen távol a belvárosi menő helyektől, a Keleti pályaudvar közelében, egy szuterén helyiségben található az Olimpia. A dolgozók és a fogyasztók kölcsönös lelkesedésének köszönhetően azonban népszerű, sőt, ikonikus étterem lett belőle. Aki még utoljára enne a séf főztjéből, az 2021. december 31-ig megteheti. A helynek új üzemeltetője lesz, aki más néven, másféle konyhát hoz majd létre ugyanazon a helyen.