Változás a BKK-jegyeknél, erre kell figyelni

Szloboda Csaba
Kiegészítő információk kerülnek szerdától a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) egyes papíralapú vonaljegyeire és bérleteire annak érdekében, hogy az utazási feltételekről még inkább figyelemfelkeltő módon adjanak tájékoztatást - közölte a társaság kedden.

A közlemény szerint a jegyérvényesítéssel kapcsolatos üzenet megjelenítése a legfontosabb célja a változtatásnak: a vonaljegyen, a gyűjtőjegyen és a helyszínen váltott vonaljegyen a jegykép jobb oldala újul meg. Az ügyfelek magyarul és angolul is tájékoztatást kapnak arról, hogy a jegyet érvényesítsék az utazás megkezdésekor, így még inkább egyértelmű lesz a jegyek használata.

A környéki vonaljegyek jobb oldalán tüntetik fel, hogy azok Budapesten belül nem használhatók. A teljes árú, az 50 százalékos és a 90 százalékos kedvezményt tartalmazó környéki helyközi vonaljegyek a Budapest környéki települések külső végállomása és a Budapest határán belüli első megálló között használhatók – írták.

A BKK közölte, a csoportos 24 órás jegy használóinak az öt személyt ábrázoló piktogram mellett kiegészítő szöveges üzenet is megjelenik arról, hogy öt ember együttes utazására szolgál a csoportos napijegy.

MTVA/Bizományosi: Róka László

A kerékpár- és kutyabérletekre további képek kerülnek: előbbinél “plusz kerékpár, utóbbinál 9 mancs” egyértelműsíti a használatot. A bérletek ellenőrzésekor így jól látható, hogy ezek a bérletek csak a kerékpárok vagy a kutyák szállítására használhatók – olvasható a kommünikében.

A fenti változásban érintett, korábban nyomtatott díjtermékek az érvényességi idejükön belül változatlanul felhasználhatók utazásra – hívta fel a figyelmet a BKK.

 

(MTI)