Itthon 2020. február 21.

Az idei első képek a mohácsi busójárásról

Startlap Utazás Itthon 2020. február 21.
Az egyik busón támaszkodó kecske fotója díjat érdemelne.

A Maszkot ölt apraja-nagyja című farsangi készülődéssel csütörtökön megkezdődött a mohácsi busójárás, amelynek keretében hat napon át minden eddiginél több, 1750 maskarás űzi a telet a Duna-parti városban.

Busók készülődnek egy családi ház pajtájának padlásán a mohácsi busójárás első napján, 2020. február 20-án.
MTI/Sóki Tamás

A kedvező időjárás esetén napi 50-60 ezer embert vonzó eseményen február 21. és 25. között nyolcvan programmal várják az érdeklődőket. A térség legnagyobb eseményén 64 busócsoport 1750 busója és egyéb maskarása gondoskodik a résztvevők szórakoztatásáról.

MTI/Sóki Tamás

A húshagyó keddi főtéri koporsóégetéssel záruló, messze földön híres programsorozat keretében a busóbemutatók mellett táncházakkal, bálokkal, kiállításokkal és gasztronómiai ízelítőkkel is készülnek a szervezők.

MTI/Sóki Tamás

A rendezvény ideje alatt a közönség szórakoztatásáról mások mellett az Alma Együttes, a Poklade, a Kis Kata Zenekar és a Maszkura, valamint a Zora néptánccsoport és Menyhárt Éva gondoskodik majd.

MTI/Sóki Tamás

Az UNESCO által az emberiség szellemi kulturális örökségének reprezentatív listájára 2009-ben felvett hagyományőrző rendezvényen a családok számára is kínálnak érdekes programokat: egyebek mellett a Csizmás kandúr című színházi előadás várja majd a kisiskolásokat a Kossuth Filmszínházban, a Kanizsai Dorottya Múzeumban pedig kézműves foglalkozásokat tartanak.

Busó és sokác népviseletbe öltözött résztvevők vonulnak a mohácsi busójárás első napján, 2020. február 20-án. (MTI/Sóki Tamás)

A busójárás idei programjáról, a helyszínek megközelítéséről a www.mohacsibusojaras.hu oldalon és a rendezvény hivatalos közösségi oldalán olvashatók részletek.

(MTI)

Keresés az oldalon