Világ 2021. május 17.

Ausztriában sem fogadják el a keleti vakcinákat

Fatima Világ 2021. május 17.
Csak az Európai Gyógyszerügynökség (EMA) által engedélyezett vakcinával oltottak kaphatják meg az osztrák Zöld Kártyát.

Három módon lehet megkapni a Zöld Kártyát, amivel azt igazolja a tulajdonos, hogy “alacsony járványügyi kockázatot jelent”. Aki átesett a betegségen, hat hónapnál nem régebbi orvosi igazolással vagy három hónapnál nem régebbi antitest-teszttel bizonyíthatja gyógyultságát; aki 72 óránál nem régebbi negatív PCR-teszt, vagy 48 óránál nem régebbi negatív antigén-tesztet felmutat, vagy aki az EMA által engedélyezett valamelyik oltást kapta, az az első dózis felvétele után 22 nappal kaphatja meg a kártyát, ami 9 hónapig érvényes – írja a 444.hu.

Illusztráció: Getty Images

Ausztria azonban nem fogadja el a keleti vakcinákat, csak a Európai Gyógyszerügynökség által engedélyezett  Pfizer/BioNTech, AstraZeneca, Moderna, és a Johnson&Johnson vakcináját. 

Sokaknak nem kedvez

Többek közt az Ausztriába utazó magyarok és a Szerbiában oltott osztrákok sem járnak jól ezzel, hiszen sokan Sinopharmot vagy Szputnyikot kaptak. Ausztria Egészségügyi Minisztériuma nem tanácsolja, hogy ezek az emberek újra beoltassák magukat valamelyik EMA-engedélyezett vakcinával, mert nincs elég tudományos adat az újraoltás egészségügyi hatásairól, így egyelőre ők is teszttel kell hogy igazolják magukat.

Németország és Olaszország sem fogadja el a kínai és az orosz vakcinákat – a turistáknak fájhat a fejük.

Keresés az oldalon