Világ 2021. május 14.

Ez vár a keleti vakcinával oltottakra Németországban

Fatima Világ 2021. május 14.
Németország nem fogadja el a kínai és az orosz vakcinákat - akiket ezzel oltottak, azokra továbbra is karantén vár, vagy negatív tesztet kell bemutatniuk.

Jens Spahn, a német egészségügyi miniszter bejelentése szerint csak az EU-ban engedélyezett oltóanyagokat ismerik el hivatalosan. Minden egyéb készítménynél meg kell vizsgálni, hogy megfelel-e az EU-s használati engedélyhez szükséges követelményeknek, és azt is vizsgálni kell, hogy az érintett vakcinák jelentősen csökkentik-e a továbbfertőzés esélyét – írja az Euronews. A miniszter hozzátette: ha megkapja az uniós gyógyszerhatóság engedélyét, a Szputnyik V-t is azonnal elfogadják.

Illusztráció: Getty Images

Az Európai Unió tagállamai közül Magyarországon használják a kínai Sinopharm és az orosz Szputnyik V oltóanyagokat, amikkel kapcsolatban nem csupán Németországnak vannak fenntartásai: sok Olaszországba vágyó magyar is nehéz helyzetbe került az új szabályozás miatt. Azok a magyarok, akik orosz vagy kínai vakcinát kaptak – hiába van meg mindkét oltásuk – negatív tesztre lesz szükségük, és 5 napra karanténba kell vonulniuk.

Keresés az oldalon