Szigorítottak az osztrákok: csak oltottak vagy gyógyultak használhatják a sílifteket

Fatima
November 15-től megszűnik a maszkkötelezettség a felvonókon, ám azokat csak az oltottak vagy a betegségen átesettek használhatják.

A járványügyi helyzet romlása miatt Ausztriában szigorítások léptek hatályba a koronavírus ellen be nem oltottak számára. A határátlépésnél nincs változás, ám szigorúbb feltételekkel lehet mostantól igénybe venni néhány szolgáltatást, például csak beoltott vagy gyógyult személyek mehetnek éttermekbe, szépség- és masszázsszalonokba, fitnesz- és sporttermekbe, szállodákba, illetve látogathatnak mozikat vagy színházakat, ahol 25 főnél többen gyűlnek össze. A szigorításban a síterepek is érintettek: a 2G szabályozás nyomán csak beoltottak (270 napja vagy korábban) vagy betegségből felépültek (180 napja vagy korábban) használhatják a lifteket jövő héttől, tesztet nem fogadnak el – írja a Síelők.hu.

November 15-től a síterepeken is életbe lép a 2G-szabály és ezzel egy időben megszűnik a maszkkötelezettség a felvonókon.

Tehát, ezen a héten (november 14-ig) a síterepeken még kötelező a maszk a zárt sílifteken a 14 év felettiek részére, hétfőtől (november 15.) már nem. Ezt a rendelkezést ma már több síterep (pl. Stubai és Dachstein is átvette), várhatóan a héten máshol is kihirdetik.

Illusztráció: Getty Images