Világ 2021. április 27.

Bécs hozzálát a lassú nyitáshoz

Startlap Utazás Világ 2021. április 27.
Az osztrák fővárosban május 3-án feloldják az egy hónapja tartó - a koronavírus-járvány megfékezését célzó - teljes zárlatot, és újra kinyithatnak az üzletek és a szolgáltatók - jelentette be az polgármester kedden.

Michael Ludwig hangsúlyozta, hogy a teljes zárlat hatásosnak bizonyult, hiszen javultak a járványügyi mutatók. Mind a napi új fertőzések, mind a kórházban, illetve intenzív osztályokon ápolt koronavírusos betegek száma csökkenő tendenciát mutat.

Megköszönte az orvosok és ápolók elmúlt hetekben folytatott fáradhatatlan munkáját, de óva intett attól, hogy “túlértékeljék a jelenlegi helyzetet“, hiszen, mint mondta, a járvány még nem múlt el.

Hétfőn már nyitnak a múzeumok, sőt az állatkert is

A bejelentés értelmében hétfőn újra kinyitnak az üzletek, a szolgáltatók, a múzeumok és az állatkert is.

A schönbrunni kastély az egyik legszebb európai barokk stílusú császári rezidencia (Fotó: Getty Images).

Mindenütt kötelező lesz az FFP2-es maszkok viselése, továbbá a fodrászatokban, kozmetikákban, masszázsszalonokban a szolgáltatás igénybevételének feltétele a negatív koronavírusteszt felmutatása lesz

Az éttermek, valamint a mozik, színházak és sportlétesítmények május 19-éig még biztosan zárva maradnak.

Ludwig az óvatos és hosszú távon fenntartható nyitás híve, éppen ezért visszafogottan nyilatkozott a kormány által május közepére bejelentett széleskörű lazító intézkedésekről.

Bécs első embere azért még a biztonságra szavazna

Jelenleg a polgármester még arra hajlik, hogy a fővárosban csak az éttermek teraszait és kerthelységeit nyitják meg majd május 19-én, de azt ígérte, hogy folyamatosan figyelik a járványügyi mutatókat.

Jövő héten újra tanácskozik a szakértőkkel, és amennyiben a helyzet megengedi, Bécs is az országosan bejelentett nyitást választja majd.

Nem zárta ki azonban, hogy romló adatok esetén szigorítások is lehetnek

Keresés az oldalon