Újra utazhatunk a híres adventi villamossal Miskolcon

Startlap Utazás
Igazi mesevilágba röpít az ünnepi díszbe öltöztetett adventi villamos, ami már jubileumi, tizedik alkalommal indult útjára Miskolcon. A szerelvény határainkon túl is híres, ugyanis négyszer is megválasztották Európa legszebb adventi villamosának.

“A kívülről már jól ismert mézeskalács házikó a jubileum alkalmából belül arany díszítést kapott, ebben a ragyogó pompában fogadják az utasokat a szépség és a szörnyeteg mese szereplői: Belle, a Szörnyeteg, Kanna mama, a gyertyatartó és Csészike” – olvasható a Miskolc Városi Közlekedési Zrt közleményében.

Mint írják, az adventi villamos első útjára november 28-án indult a  Tiszai pályaudvarról, és egészen január 6-ig lehet majd rajta utazni. A pontos menetrend itt. A szerelvényt már négyszer is megválasztották Európa legszebb adventi villamosának, a képeket nézve, idén is eséllyel pályázik rá.

A közlekedési társaság hozzátette, a villamosra az szállhat fel, aki érvényes jeggyel, bérlettel, utazásra jogosító okmánnyal rendelkezik, illetve orrot és szájat eltakaró maszkot visel. A maszk használat alól kivételt képeznek a hatodik életévét be nem töltött kiskorú, valamint értelmi vagy pszichoszociális fogyatékossággal, illetve autizmus spektrumzavarral élő személyek.

Az utasokat arra kérik, hogy ne csak a két végállomáson várják az ünnepi szerelvényt, hanem vegyék igénybe a közbenső megállókat is. Annak érdekében, hogy minden érdeklődő megcsodálhassa az adventi villamost, javasolják, hogy a teljes szakaszon történő utazás helyett, annyi ideig utazzanak az adventi villamossal, amennyi idő elegendő a kényelmes megtekintéséhez, felvételek készítéséhez.