A Wizz Air kötelezővé teszi a fedélzeti személyzetnek az oltást

Fatima
Az átoltottságot a légitársaság bázisain a helyi előírásoknak megfelelően, a helyi hatóságok és egészségügyi intézmények segítségével kívánja elérni.

A Wizz Air bejelentette: 2021. december 1-től a repülőgépjáratain a fedélzeti személyzet minden tagjától elvárja, hogy be legyen oltva a COVID-19 ellen, speciális esetekben az oltást kiválthatja a rendszeres antigén- vagy PCR-teszt. Az új szabályozást az utasok, valamint a személyzet egészségének és biztonságának védelme, illetve a WIZZ járatok zavartalan üzemeltetésének érdekében vezeti be.

Az oltás a védelmi intézkedések új szintje

A Wizz Air döntésének alapjául azok a kutatások szolgáltak, amelyek bizonyítják, hogy az oltás a koronavírus-fertőzés elleni védelem leghatékonyabb formája jelenleg. A világjárvány kitörésekor a Wizz Airnek úttörő szerepe volt az utasai és személyzete védelmének érdekében bevezetett szigorú egészségügyi és biztonsági intézkedések terén, támogatva a fizikai távolságtartást, illetve biztosítva a lehető leghigiénikusabb körülményeket. Mivel a pandémia továbbra sem ért véget, Európában a Wizz Air a légitársaságok közül az elsők között vezeti be új szabályozását, hogy védelmi intézkedéseit újabb szintre emelje. 

Fotó: Wizz Air

Mivel egyre több ország kormánya írja elő az országba belepésre jogosító követelményként a személyzet védőoltását, a szabályozás most még fontosabb mint korábban. „A Wizz Airnél az utasaink és a munkatársaink egészsége, valamint biztonsága a legfontosabb. Felelősséggel tartozunk értük a fedélzeten, a COVID-19 oltás pedig jelentősen csökkenti a vírus terjedésének kockázatát.” – mondta Váradi József, a Wizz Air vezérigazgatója.