Világ 2019. december 06.

A Perzsa-öbölben nyílik a világ legnagyobb mászófala

Balázs Világ 2019. december 06.
Az Abu-Dzabi-i Yas-szigeten eddig „csak” csúcskategóriás motorversenyre alkalmas pálya és Forma-1-es futamhelyszín volt – ami a sportot illeti. November végétől itt egy poliéderszerűen megépített élményközpontban nyitják meg a világ legnagyobb fedett ejtőernyős bázisát, egy térben a glóbusz legmagasabb mászófalával.

Abu-Dzabi tovább bővíti lehetőségei tárházát. Az Egyesült Arab Emírségek fővárosában felhőkarcolók sora magasodik, a turizmus csúcsra pörög, még egy Forma-1-es futamot is ide tudott hozni az emírségek vezetése. A Perzsa-öböl legújabb csodája a világ legmagasabb mászófala lesz.

Két világrekordot is megdönt

Abu-Dzabiban november 29-én nyílik a Clymb Abu Dhabi névre hallgató, fedett élményközpont a Yas szigeten. A sziget több szinten is a sporthoz kötődik: van itt csúcskategóriás motorversenyek megrendezésére alkalmas aszfaltcsík, és itt építették meg a Forma-1-es futam helyszínét is. A különböző kialakítású, óriási háromszög alakú üveglapokból kialakított csarnok két világrekordot is megdönt.

Itt lesz a világ legnagyobb, fedett ejtőernyős terme: a szélessége 10, a magassága 25 méteres lesz. Három éves kortól a legidősebb profikig mindenkit várnak ide a befektetők. A korábbi rekorder a berlini Hurricane Factory volt.

A másik csúcsot a Summyt nevű fal tartja majd: 43 méterével ez lesz a világ legnagyobb mesterséges mászófala. Természetesen a falmászás szerelmesei nem egyedül ezen a monstrumon próbálkozhatnak. Egy hatalmas terem áll majd rendelkezésükre, melyben építenek falakat a kisebbek és a kezdők számára, a haladóknak pedig ott lesz a Summyt.

Yas-sziget Abu-Dzabiban
Yas sziget Abu-Dzabiban (Forrás: iStock)

Persze lesz benne pláza is

A jegyek már most is kaphatók a mászófalra és az ejtőernyőzéshez. A Clymb ugyan tematikus élményközpont lesz a magasba vágyók számára, de egy modern pláza ismérveit is bírja majd: lesznek benne éttermek, ruhaüzletek és egyéb, magáncélokra kibérelhető helységek is.

(Via)

Keresés az oldalon