Világ 2020. szeptember 24.

A Google Maps megmutatja, mennyi új fertőzött van egy adott területen

Fatima Világ 2020. szeptember 24.
A Google bejelentette: egy COVID-19 réteget adott hozzá a Google Maps alkalmazáshoz, ez kritikus információkat kínál, amelyek segítenek eldönteni, hová menjünk és mit tegyünk, hogy továbbra is biztonságban legyünk.

A színkódolt rendszer megmutatja az új koronavírusos esetek sűrűségét az adott területen, és azt is, hogy az esetek emelkedő vagy csökkenő tendenciát mutatnak-e. Az új információs lehetőség a Google Térképen már elérhető, mind a 220 ország számára látható, területtől függően ország, állam, tartomány, megye és város szintjén – írja a Cnet.

Így kell használni:

  • Nyisd meg a Google Maps szolgáltatást
  • Koppints a képernyő jobb felső sarkában található „rétegek” gombra (arra a területre, ahol műholdas vagy terepnézetre válthatsz)
  • Kattints a COVID-19 információra, az új koronavírus-esetek 100 ezer főre jutó hétnapos átlaga ekkor megjelenik az adott területen a térképen.

A Google állítja: az adatokat több mérvadó forrásból szerzi be, köztük Johns Hopkins, a The New York Times és a Wikipédia nagy segítség. “Ezek a források olyan közegészségügyi szervezetektől kapnak adatokat, mint az Egészségügyi Világszervezet, a kormány egészségügyi minisztériumai, valamint az állami és helyi egészségügyi ügynökségek és kórházak” – tette hozzá a Google egy blogbejegyzésében.

Google Maps
Illusztráció: Mateusz Slodkowski/SOPA Images/LightRocket via Getty Images

A szürke szín azt mutatja, hogy az elmúlt 7 napban 100 ezer főből egy vagy annál kevesebb új fertőzött van a területen, míg a citromsárga 1-10, a narancssárga 10-20, a sötét narancssárga 20-30, a piros 30-40, a bordó pedig 40-nél több új esetet jelez. 

Keresés az oldalon