Vidd a tavaszt a konyhába! - 11 szuper eszköz és dekoráció

Startlap Bubba
A tavasz az az évszak, amikor még nincs túl meleg ahhoz, hogy a konyhában sürögjünk-forogjunk, és ha éppen nem gyötör minket a tavaszi fáradtság, akkor jólesik takarítani, sütögetni, dekorálni. Mutatunk néhány tárgyat és eszközt, amivel csodás hangulatot varázsolhatsz. 

A tavasz érkezésének jele, amikor egy nagy csokortulipán kerül a konyhaasztal közepére.

Illata ugyan nincs, de anyitott ablakon beáramlik a tavasz egyedien friss, selymes lehelete.  A virág mellett szuperül mutat egy nagy tál citrom, és elég csupán néhány apróság, máris boldogabbak leszünk. 

A lakásfeldíszítését sokan úri huncutságnak tartják, mi azonban azt gondoljuk, hogy elég pár havonta rászánni egy kis időt, és sokkal élhetőbb környezetet teremthetünk. Ráadásul a konyha egy olyan tér, ahol bátran szabadjára engedhetjük a fantáziánkat!

Az igazi tavaszi hangolódás: konyhai dekoráció

Váza

A szép váza mindig üde virágcsokorra vár, így legalább van indok rá, hogy időnként megajándékozzuk magunkat a tavasz csodálatos hírnökeivel. De egy különleges váza akár virág nélkül is minden lakás dísze lehet. 

Ajtódísz

Ajtófüzért magunk is készíthetünk otthon, de ha erre már végképp nem jutna időnk, készen is beszerezhetjük a legkülönfélébb típusokat.

A legszebb ajtódíszek szárazvirágból készülnek, ráadásul rendkívül tartósak is.

Festmény

A tavaszi megújulás jegyében festhetsz akár magad is egy pazar tavaszi képet a konyhádba. Ha nem érzel magadban elég művészi vénát, akkor elég, ha csak egy idézetet írsz a vászonra színes festékkel, és kicsit kidekorálod. Persze ha megszáll az ihlet, akkor pingálhatsz majd, ahogy belülről jön. Stresszes időkben levezetésnek is kiváló taktika.

Függöny

Fontos, hogy otthoni környezetünkben igazi békére leljünk, ehhez pedig hozzátartozik a tavasz beköszöntével a függönyök kicserélése.

Feldobja a hangulatot, ha minél több fény jut be a konyhába, ezért a téli meleg színeket ilyenkor érdemes világos árnyalatú drapériákkal helyettesíteni.

Terítő

Az asztalterítő egy csodálatos kiegészítője minden háztartásnak. Nem csak hasznos, mert megvédi az asztalt, de egy jól kiválasztott darabbal fel lehet dobni az egész konyhát.

 

Főzés ihletetten: Konyhai eszközök

Kerámia

Egy új konyhai eszközzel mindig könnyebb nekiállni a sütésnek vagy a főzésnek. Persze fontos a környezettudatosság, így nem lehet folyton új fazekakat vásárolni, de van néhány olyan gourmet fogás, amihez egy életben egyszer elég megvenni a nélkülözhetetlen kellékeket.

A créme brulee-t például nehéz lenne elkészíteni a kis hőálló kerámia sütőedények nélkül, a tálkák egyéb felhasználási módjának pedig csak a fantáziánk szab határt.

Olajspray

Ha szeretnéd elkerülni, hogy sütés közben az egész konyha tocsogjon az olajban, szerezd be ezt az időtálló konyhai tárgyat. Tavaszra azért is ideális, mert szuperül el lehet vele készíteni a legkülönfélébb, színpompás kerti zöldségeket sütőben vagy a serpenyőben párolva.

Húsvéti tojásforma

Az egyik legjobb anya-lánya program lehet, amikor együtt sürgölődtök a konyhában. Minden gyerek imádja a csokit, csokoládét alkotni pedig igazán misztikus dolog. Miközben friss csokitojást készítünk, gyermekünk megeheti az összes maradékot, így a takarítással sem kell sokat bajlódnunk. Ezt bezzeg nem kell majd neki kétszer mondani!

Rendszerezés most vagy soha

Talán egy évszakhoz sem társítjuk annyira a rendet és a tisztaságot mint a tavaszhoz.

Por nélküli, makulátlan felületek, nagytakarítás után csillogó ablakok lebegnek a szemünk előtt, ahogy magunk elé képzeljük álmaink konyháját. Az ilyen állapotot elérni sem egyszerű, de megtartani még nehezebb. Ugyanez a helyzet a konyhában rendszeresen használt adalékok, fűszerek, hozzávalók tárolásával.

Hányan jártunk már úgy, hogy a korábban megbontott spagettis zacskót fejjel lefelé fordítva vettük ki a spájzból, így a több tucat tésztaszál a frissen kitakarított konyhapadlón landolt? A tároláshoz rendszerezési elvekre és jól megválasztott eszközökre van szükség!