Otthon 2020. április 06.

Csodás húsvéti dekorációk a lakásba és kültérre

Fatima Otthon 2020. április 06.
Már csak egy hét van húsvétig, de még nem késő beszerezned a legaranyosabb dekorációkat a lakásba és a kertbe. Adunk néhány szuper tippet!

Igaz, mostanában szinte minden gondolatunk a koronavírus körül forog, de arról se feledkezzünk meg, hogy már csak néhány nap van sokak kedvenc ünnepéig, a húsvétig. Egy hetünk van arra, hogy beszerezzük a sonkát, a tojást , a csokinyuszikat és a csokitojást, és bár a járványhelyzetben nem biztos, hogy jó ötlet a locsolkodás, itt az ideje betanítani a gyerekeknek a locsolós verseket és szerezni egy jó kölnit is. Mindezek mellett az otthonunk feldíszítésére is fordítsunk egy kis figyelmet – mutatunk pár díszt, amivel a lakásba is pillanatok alatt beköltözik a húsvét!

Fotó: Vivre

A nappali éke

Ha be szeretnénk csempészni a nappaliba egy kis húsvéti varázst, nem kell bődületes dolgokra gondolni. Bőven elég, ha a kanapén lévő párnákra teszünk egy jópofa nyulas, tojásos vagy virágos párnahuzatot. Egyszerű, tavaszi színeivel és bájos mintáival egy csapásra meghozza az ünnepi hangulatot. Persze a hálószobában lévő díszpárnákra is bátran felhúzhatjuk, hiszen ezek a lakás bármely fekvőalkalmatosságán jól mutatnak.

A konyhában történnek a csodák

Ahogy minden ünnep, úgy a húsvét is a konyhában zajlik igazán: fő a tojás, a sonka, készülnek a desszertek, evéshez gyűlik össze a család. Az ízletes házi keksz elkészítéséhez egy nyúl mintájú szaggatót ajánlunk, míg az asztalt egy bájos futóval és tányéralátétekkel lehet feldobni. Ha szeretnénk, húsvéti tányérkészletet is beszerezhetünk, ebből mutatunk egy imádnivaló gyöngyszemet.

Kiegészítők az asztalra

Nem csak a konyhaasztalon, a dohányzóasztalon is elkél egy-egy dísztál, amit fel lehet tölteni cukorkákkal, csokikkal, kekszekkel, ha jönnek az unokák vagy éppen a bátor locsolók. Az angyalkás örök klasszikus, míg a másik igazán különleges darab. Persze a barkának, virágcsokornak is kell egy tároló, például ez a visszafogott, madaras csoda. Ezekben az a legjobb, hogy hozzák a húsvéti hangulatot, de az ünnepen kívül is lehet használni őket.

Nyulak mindenfelé

A húsvét természetesen a nyulakról és a tojásokról szól, így “kötelező” beszerezni valami kis beltéri szobrocskát, porcelándíszt, amit a polcokra, asztalokra lehet tenni. Szerencsére a választék végtelen, így mindenki megtalálhatja az otthonához, ízléséhez passzolót – kezdve a csicsástól a viccesen át, a visszafogott, elegánsig bezárólag. Mutatjuk a mi kedvenceinket.

Persze nemcsak beltérre, hanem a teraszra és a kertbe is kellenek nyuszis dekorációk! A felfüggeszthető dísz ajtóra, ablakra, de akár a kertben egy növényre is elhelyezhető, míg a világító nyúl a szobában és kerti díszként egyaránt funkcionálhat. A másik kettőt inkább a bejárat környékére vagy kintre tennénk, ezek az ünnep után is megállják a helyüket.

Keresés az oldalon