Vásárlás 2020. szeptember 21.

A Lidl alapítója Németország leggazdagabb embere

Szloboda Csaba Vásárlás 2020. szeptember 21.
Németország 1000 leggazdagabbjának a vagyona 0,76 százalékkal nőtt tavalyhoz képest és mára elérte az 1100 milliárd eurót (1 euró=360,30 forint) - áll a Welt am Sonntag című lap összeállításában.

A leggazdagabb német a 80 esztendős Dieter Schwarz, a Lidl és a Kaufland kiskereskedelmi cégek alapítója, akinek a vagyonát 41,8 milliárd euróra teszi a lap.

Már tavaly is ő vezetett

A Bilanz német üzleti magazin szerint már 2019-ben is Schwarz állt a legvagyonosabbak németek között az élen.  Az általa birtokolt kereskedelmi láncok egységei az európai uniós országok városainak jelentős részében megtalálhatóak. 

A Lidl egyik üzlete a lengyelországi Gdnaskban. (Fotó: Michal Fludra/NurPhoto via Getty Images)

A lista második helyén a Reimann család áll 21,45 milliárd euróval, amelynek a szerteágazó befektetési vállalkozását a luxembourgi székhelyű JAB befektetési cég fogja össze.

A harmadik leggazdagabb német Wolfgang Porsche, a Porsche AG járműgyártó felügyelőbizottságának az elnöke, valamint a Volkswagen AG, illetve az Audi AG felügyelőbizottságának a tagja. Porsche mintegy 20 milliárd eurós vagyonnal rendelkezik a lap szerint.

(MTI)

Keresés az oldalon