A legjobb önbarnító testápolók

Laura
Ha olcsót, de jót keresel, vagy épp, ha a minőségiben bízol; ha minél természetesebb összetevőkre hajtasz, vagy ha kifejezetten napozás után használnád - segítünk.

A tavasz és a nyár a szoláriumozás, a naptejek, napolajok, és a barnító testápolók szezonja. A mi nyugatias kultúránkban ugyanis még mindig nagyon népszerű a barna bőr – bár az utóbbi években mindjobban divatba jött az egészségesen ragyogó fehér bőr szépsége is.

Ha épp barnító testápolót keresel, hogy azzal segíts rá bőröd bronzos árnyalatára, akkor most segítünk választani.

A legolcsóbbak közt a legígéretesebb

Dove Derma Spa Summer Revived

1435 Ft (200 ml)

Hirdetés

 

Miért szeretjük?

A vásárlói fórumok alapján az ezer forint körüli kategóriában a Dove termékéről találtuk a legtöbb dicséretet. A Derma Spa Summer specialitása, hogy a barna árnyalat mellett egy olyan egészséges ragyogást is kölcsönöz a bőrnek, ami az eltelt idővel, fokozatosan tűnik elő.

Gyengéden és biztonságosan hidratál, így érzékeny bőrűek is használhatják.

Nagyon sokfelé olvastuk azt a javaslatot, hogy a fehér bőrűek is válasszák bátran a középbarna/barna bőrűeknek gyártott verziót. A világos bőrre való ugyanis annyira óvatos, hogy az sokaknál nem váltott ki szemmel látható eredményt. Az eggyel sötétebb bőrre való viszont pont megfelelő, nem tolakodó, ízléses barnaságot biztosított.

Egyenletesen oszlik el, foltos színeződésre vagy kopásra nem igazán találtunk panaszt sem a magyar, sem a külföldi értékelések közt.

Hátrányok

Az állagát-beszívódási idejét és a szagát néhányan kifogásolták, de ez már ízlés dolga – mi kíváncsiságból vettünk egy flakonnal, és nekünk semmi bajunk vele.

A természetes

Annemarie Börlind Sunless

3720 Ft (75 ml)

Hirdetés

 

Miért szeretjük?

Aki a természetes összetevőket preferálja, annak nagyon szimpatikus lehet ez az önbarnító tej.

Ennek köszönhetően bátran használható az arcbőrön is.

Nem tartalmaz parabént, szilikonokat, szintetikus színezéket, állati eredetű anyagokat vagy PEG-t (polietilén-glikol – ez a termék stabilizálásához szükséges, a bőrt azonban irritálhatja és kevésbé ellenállóvá teheti a káros anyagokkal szemben).

Dióolaj-tartalma segíti a bőr intenzív hidratálását, emellett azonban barnító hatása is megvan – főként, ha a napon való tartózkodás előtt használod, ugyanis a napsugarak hatását erősíti fel.

Hátrányok

Ha nem napozik a bőröd, akkor a krém önmagában vett barnító hatása igen csekély lehet, vagy csak több napnyi használat után hozhat látható eredményt. Emellett, nos… megkérik az árát, ami natúr termékek esetén, bizony, jellemző.

Magas minőségű (ezért drága) termékek

Ebben a kategóriában kettőt ajánlunk.

Vichy Ideal Soleil Dry Touch

5391 Ft (50 ml)

Hirdetés

 

Miért szeretjük?

A Vichy barnulást segítő hidratálója nemcsak az árnyalat eléréséhez visz közelebb, hanem stabil UV-védelmet is biztosít. Tehát egy ilyen krémnek a (megfelelő) használatával akár mellőzheted, vagy csökkentheted is a naptejhasználatot, amitől adott esetben mondjuk pattanásos lehetsz. 

Úgynevezett Mexoryl® fényszűrő rendszere a hosszú hullámú UVA-sugarak ellen is véd. A barnulásnak pedig a természetes folyamatát mozdítja elő, azaz a melanin-termelésre segít rá. Önbarnító nincs benne.

Érzékeny bőrűeken is tesztelték, és azon is átment. Egyszóval ezzel a krémmel nem kell tartanod semmilyen kellemetlen mellékhatástól.

Hátrányok

Drága, és van, aki számára túlságosan fényessé változtatja a bőrt. Illetve még olyan véleményezője is akad, aki túl erős alkoholszagot tulajdonít neki.

L'Oreal Paris Sublime Bronze

10 220 Ft (145 ml)

Hirdetés

 

Miért szeretjük?

Minden bőrtípusra felvihető, hatékonyan barnító, jó illatú tej. (Nyárias illatát különösképp kiemelik a használói.) Napvédő is van benne, ezért hacsak nem a tűző napon készülsz két órát eltölteni – mert akkor rendes naptejet válassz! -, bátran használhatod azelőtt is, hogy kimennél a napsütésre. E-vitaminos és AHA-s összetevőkkel ápolja a bőrt.

Hátrányok:

Brutálisan drága, és van, akinél egy kicsit foltosan szívódott be, szóval ha ezt a terméket választod, érdemes jól odafigyelned az egyenletes felvitelre.

Napozás után

Lancaster Tan Maximizer

9600 Ft (400 ml)

Hirdetés

 

Miért szeretjük?

Ha olyan krémet keresel, ami a napozás utáni rehidratálással együtt tolja meg a barnulást, vagyis a természetes melanin-termelést segíti, akkor ez lehet a nyerő. Regenerálja repedezéseket, és finom, selymes bőrtapintást biztosít.

Nem a legdrágább kategória, de azért nem is olcsó: egy 400 milliliteres kiszerelés több mint 9000 forint.

Hátrányok

Nem mindenki tapasztalta úgy, hogy rásegít a barna szín tartóssá tételére.

 

A vásárlói véleményeket a kremmania.hu, az amazon.co.uk, az ebay.co.uk, az argep.hu és az arukereso.hu oldalakon, illetve esetenként a termékek saját weboldalán figyeljük.