6 szuper éjszakai krém, amik segítenek a regenerálódásban

Laura 2019. április 12. Szépség

Népbutítás, vagy tényleg számít, mit kensz az arcodra éjjelre?

Bárcsak éjjel valóban kisimulnának azok a ráncok, amiket a nap során magunkra biggyesztünk! Szinte már közhely, hogy arcunk fiatalságának megóvása érdekében két dolog nélkülözhetetlen: az alvás és a bőséges vízfogyasztás. Ha ez a kettő megvan, nekikezdhetünk a ránckarbantartásnak, hogy mentsük a menthetőt.

Egész napos gondoskodás

Sok éjszakai krémet telezsúfolnak vitaminokkal és értékes hatóanyagokkal, de bőrünk nem képes ezeket mind magába szívni.

Éppen ezért nem szabad azt gondolnunk, hogy bármilyen életkorban elég, ha csak éjszakára teszünk krémet az arcunkra.

Reggel-este több lépcsős arctisztítás, napközben napfényvédővel ellátott BB krém viselése kellene, hogy felvezesse a jól megérdemelt esti krémezést.

Miben több az éjszakai krém egy nappali hidratálókrémnél?

Az éjszakai krémek súlyosabbak, több hatóanyagot tartalmaznak, mint nappali változataik. Először is hidratáló anyagban sokkal gazdagabbak, mivel pótolniuk kell a nap folyamán elvesztett nedvességet, hiszen ki szeret ébredéskor fáradtnak tűnni vagy puffadt szemek táskái mögül szemlélni a világot már kora reggel? Másrészt ezek az éjszakai arcápolók gyakran tartalmaznak olyan összetevőket, amelyeket szigorúan tilos napfényben használni (ezek közül a retinol fordul elő a legtöbb krémben).

Ismerkedjünk meg a legfontosabb hatóanyagokkal

Hialuronsav: A szervezet egyik természetes építőeleméről van szó, amely a testet behálózó szövetekben mindenhol jelen van. A bőrápolásban azért van annyira fontos szerepe, mert óriási mértékben képes a bőr nedvességmegtartó erejét fokozni.

Glicerin: Nyugtatja a bőrt, serkenti annak gyógyulását, erősíti a bőr természetes védőrétegét. Akkor járunk legjobban, ha a glicerin kiegészítőjeként krémünk tartalmaz természetes emulgeálót, azaz többnyire kakaóvajat, méhviaszt vagy szőlőmagolajat is.

Keramid: A bőr természetes védőrétegének nagy részét alkotó zsír. Különösen a száraz és érzékeny bőrűeknek ajánljuk a keramidban gazdag kozmetikumokat.

Antioxidánsok: tőlük nem leszünk ránctalanabbak, de sokat segítenek, hogy bőrünk egészségesen és fiatalosan állja a mindennapos strapát.

A kozmetikumokban előforduló antioxidánsok lehetnek természetes és mesterséges eredetűek is. Ez az anyag képes rá, hogy hátráltassa a kollagén lebomlását, ami egyenesen a bőr öregedéséhez vezet.

A kor nem számít

Harmincéves kor felett bőrünk szépségének megtartásához már elengedhetetlen, hogy rendszeresítsük a nappali és külön az éjszakai krémek használatát.

Mindig figyeljünk rá, hogy életkorunknak megfelelő éjszakai krémet kenjünk az arcunkra, Például szépülési próbálkozásaink a visszájára fordulhatnak, ha harminc- vagy negyvenévesen nehezebb textúrájú, idősebbeknek készített bőrfiatalító krémekkel próbálkozunk, ugyanis ezek elnehezíthetik a fiatalabb bőrt, elmélyítik a ráncokat.

Használjunk bármilyen krémet, arcunk nem fog úgy kinézni ötvenéves korunkban, mint amikor húszévesek voltunk, ezért a legeslegfontosabb, hogy tisztában legyünk vele: minden ráncunk hozzánk tartozik, elárul valamit a sorsunkból, és fogadjuk el magunkat olyannak, amilyenek lettünk.

Keresés az oldalon