Világ 2021. február 12.

Összeomlás szélén a vendéglátóipar szerte Európában

Fatima Világ 2021. február 12.
Az Európai Unió legtöbb országában továbbra is zárva vannak a bárok és az éttermek - többen tüntetéssel próbálják felhívni a figyelmet reménytelen helyzetükre.

Egyre nehezebb helyzetben van Európa-szerte a vendéglátóipar, a legtöbb egység zárva van – kivételek is akadnak: Olaszország, Románia és részben Spanyolország, ahol régiónként változnak a szabályok, és sok korlátozást fenntartanak. Míg a kormányok a biztonságos újranyitás módját keresik, egyre több városban ütik fel a fejüket demonstrációk, a vendéglátósok ezzel próbálják felhívni a figyelmet kétségbeejtő helyzetükre.

Bezárt étterem a koronavírus miatt
Fotó: Getty Images

“Minden kávézó-, bár- és étteremtulajdonos az összeomlás szélén áll Brüsszelben. Már nem engedhetik meg maguknak, hogy fizessék a költségeket, amelyek most is léteznek. A támogatás, amelyet adtak, az én esetemben még egyhavi bérleti díjat sem fedez” – mondta az Euronews-nak egy brüsszeli bártulajdonos.

Tavaly nyáron azt ajánlották a vendéglátósoknak, költsenek sokat arra, hogy biztonságos körülményeket teremtsenek a zárt terekben, például válasszák el plexivel az asztalokat. Befektetésük azonban kidobott az ablakon kidobott pénznek minősült, mivel amikor hidegre fordult az idő ősszel, be kellett zárniuk a járvány újabb hulláma miatt.

Keresés az oldalon