Így vonult fel száznál is több hajó a velencei karneválon

Pitz Dániel
A világ minden tájáról érkeztek érdeklődők a velencei karneválra, hogy megnézzék a több mint száz feldíszített gondolát és ladikot, amik a Canal Grandén vonultak végig.

Elkezdődött a 2023-as velencei karnevál, ami idén is hatalmas népszerűségnek örved. A hétvégén több mint száz gondola és ladik vonult végig a Canal Grandén: az élen a vízre épített város jelképének számító patkány haladt.

A patkányfigura a Rialto-hídjánál kipukkadt, testéből színes léggömbök, szalagok, petárdák szálltak a magasba. A többi hajó a város többi állatát jelképezte, a halaktól a sirályokig.  

Idén február 21-ig tartanak Velencében a mindenki előtt nyitott farsangi programok. Fizetni csak a palotákban vagy más helyszíneken megrendezett, zártkörű bálokon való részvételért kell. A korábbi bejelentésekkel szemben egyelőre a városba való belépésért sem kell fizetni.

Nézd meg a velencei karnevál nyitóestéjét és a vasárnapi felvonulását:

Így vonult fel száznál is több hajó a velencei karneválon

A szombat esti felvonulást egy unikornisfej vezette a halhatatlanság jelképeként
Idén is hatalmas volt az érdeklődés. 2020-ban százezer látogató érkezett az ünnep megszakításáig
A farsang hivatalos megnyitását szombat este egy másik vízi parádé előzte meg, amely a Santa Lucia vasútállomástól indult. A megvilágított hajók felett "repkedve" ötven artista mutatta be a velencei farsangi műhelyek legszebb jelmezeit. A felvonulást egy unikornisfej vezette a halhatatlanság jelképeként
Jelmezes emberek vonulnak fel a Szent Márk téren a Velencei Karnevál alkalmával
Maszkot és jelmezt viselők vonulnak fel a Szent Márk téren a Velencei Karnevál alkalmával
Több mint száz gondola és ladik vonult végig a Canal Grandén: az élen a vízre épített város jelképének számító patkány haladt. A patkányfigura a Rialto-hídjánál kipukkadt, testéből színes léggömbök, szalagok, petárdák szálltak a magasba.
Több mint száz gondola és ladik vonult végig a Canal Grandén a 2023-as Velencei Karneválon
Több mint száz gondola és ladik vonult végig a Canal Grandén a 2023-as Velencei Karneválon
Fotó megosztása: