Az Egyesült Államok enyhít az uniós állampolgárok beutazási korlátozásain

Startlap Utazás
Értesülések szerint novembertől a beoltott uniós polgárokat beengedik az országba.

Frissítés! 

Az Euronews.com nemzetközi hírportál magyar nyelvű felülete hétfő este már a Fehér Ház hivatalos bejelentéséről írt az ügyben.

Enyhíti az eddigi szigorú utazási korlátozásokat az Egyesült Államok: novembertől kezdve a beoltott külföldiek, akik 72 órásnál nem régebbi negatív Covid-teszttel is rendelkeznek, beléphetnek az ország területéreközölte a Fehér Ház hétfőn.

Megegyezés született Washington és az Európai Unió között, az USA feloldja az oltottak számára az uniós állampolgárokra vonatkozó beutazási korlátozást, ami 2020 márciusa óta fennáll – írja a 24.hu a Politico értesüléseire hivatkozva. 

New York. Fotó: Getty Images

Az engedmény előreláthatóan a schengeni országok és az Egyesült Királyság állampolgárait érinti majd.

Hivatalosan még nem jelentették be az utazási korlátozások enyhítését, de erre várhatóan még hétfőn sor kerül. A Telex azt írja, információk szerint csak azok léphetnek majd be az Egyesült Államok területére, akik igazolni tudják, hogy két oltást kaptak.

A jelenlegi szabályok szerint még tilos a Schengen övezetből, így hazánkból is a beutazás az Egyesült Államok területére. Kivétel alá tartoznak az USA állampolgárok, az USA állampolgár házastársa, a 21. életévét be nem töltött és nem házas USA állampolgár szülője, testvére, gondozója, az állandó tartózkodási engedéllyel rendelkezők, valamint bizonyos hivatali célból beutazók. Tilos az USA-ba való belépés a Schengen övezeten kívül az Egyesült Királyságból, Írországból, Braziliából és a Dél-afrikai Köztársaságból is.