Belföld 2019. október 15.

Új turisztikai vonzerővel gazdagodott Gyöngyös

Startlap Utazás Belföld 2019. október 15.
102 év után megújultak a Szent Bertalan-templom toronysisakjai.

Befejeződött a gyöngyösi Szent Bertalan-templom toronysisak-rekonstrukciója, és ehhez kapcsolódóan turisztikai fejlesztések is megvalósultak a városban.

Résztvevõk a gyöngyösi Szent Bertalan-templom toronysisakjainak felújítása alkalmából tartott misén 2019. október 14-én. (MTI/Komka Péter)

Régi adósságot sikerült törleszteni a hevesi településen, hiszen a város jelképeként is ismert épület tetőzete egy 1917-es tűzvész során semmisült meg, azóta a templomot ideiglenes kupolák fedték.

A gyöngyösi Szent Bertalan-templom megújult toronysisakjai 2019. október 14-én. Elõtérben a Szent Orbán-templom tornya. (MTI/Komka Péter)

Az 564 millió forintos összköltségvetésű projekt keretében egyebek mellett megújultak a templom 17 tonnás, 18 méter magas toronysisakjai, visszakapva eredeti formájukat. A déli toronyban látványlift és kilátó épült.

A gyöngyösi Szent Bertalan-templom déli tornyában kialakított kilátó 2019. október 14- én. (MTI/Komka Péter)

A beruházás széles körű összefogás eredményeként, uniós és hazai költségvetési forrásokból, valamint a város és az egyház, továbbá a hívek és a helyi polgárok anyagi hozzájárulásával valósult meg.
(MTI)

Keresés az oldalon