Belföld 2020. május 07.

Sorra nyitnak a vidéki fürdők, a kehidakustányi az első

Fatima Belföld 2020. május 07.
Május 4-től Budapest és Pest megye kivételével országszerte lazítottak a koronavírus megfékezése érdekében tett intézkedéseken, a fürdők pedig egyből megragadták a lehetőséget, hogy újranyissanak.

Az április 30-án megjelent kormányrendelet lazított a koronavírus-intézkedéseken, ami magában foglalta azt is, hogy a vidékistrandok és szabadtéri fürdők már május 4-től megnyithattak. A kehidakustányi Kehida Termál a rendelet után azonnal bejelentette, hogy az öt kinti medencéje már látogatható május 8-tól – vette észre a termalonline.hu hírét a hirbalaton.hu – , emellett egy további somogyi fürdő is megnyitja kapuit május 23-tól.

Fotó: Getty Images

Intézkedések a látogatók védelméért

A rendelkezések szerint azonban a strandoknak biztosítaniuk kell a vendégek közötti megfelelő, 1,5 méteres védőtávolságot, ami egyúttal azt eredményezi, hogy a maximális kapacitásnál kevesebb vendéget tudnak majd fogadni. A hatóságok szerint Zala megyében az ötödik legmagasabb a koronavírus-fertőzöttek száma, így kérdéses, mekkora vendégforgalomra számíthatnak – írja az Infostart.

Egy másik fürdő is nyílik május végén a megyében, méghozzá a Csokonyavisontai Gyógyfürdő, ami előreláthatólag május 23-tól várja a vendégeket.

Keresés az oldalon