Ilyen lehet a jövőben a repülőgép első osztálya

Fatima
Az üzleti osztály ülései és minilakosztályai egyre nagyobbak, privátabbak és egyre fényűzőbbé válnak, ezzel párhuzamosan alakul át az első osztály is. A Teague tervezőiroda előállt a Four Seasons lehetőséggel, ami a jövő első osztályú utazását képviselheti.

Nagy változásokon ment keresztül a repülőgépek első osztálya: amikor megjelent a First Apartments, először nem kellett az utasoknak ugyanazon a helyen aludniuk, ahol ettek. Ez egy olyan ötlet volt, amit hamar máshol is elfogadtak – írja a CNN. Néhány évvel később Szingapúrban is kialakítottak olyan kabinokat, amikben ülni és aludni is lehetett az A380 felső fedélzetén. A Boeing 747-es hasonlóképpen lehetővé tette a légitársaságok számára, hogy első osztályú kabinokat alakítsanak ki az ikonikus sugárhajtású repülőgép ultracsendes és rendkívül exkluzív orrkabinjaiban, ám ezek gyártása véget ért, és a Covid-19 utáni bizonytalan kereslet miatt sok változásra lehet szükség. 

Ilyen lehet a jövőben a repülőgép első osztálya

Ilyen lehet a jövőben a repülőgép első osztálya

Fotó megosztása:

Az első osztály átalakulóban van Anthony Harcup, a Teague tervezőház vezető igazgatója pedig bejelentette: megalkották a tökéletes első osztályú utastér koncepcióját. “A Teague új kabinja, a Four Seasons megalkuvás nélküli luxust, választékot és magánéletet kínál falak nélkül – az egyszerű, könnyű, szilárdtest dizájn révén.”

De milyen ez az új dizájn?

Ahol más elrendezésekben nyolc ülőhely lenne, amelyek ággyá alakíthatók át, a Teague két pár ülést javasol középen: az első sor előre, a második sor hátrafelé néz, ami azt jelenti, hogy az utasok nem látják egymást a magas háttámlának és az elválasztóknak köszönhetően. Az együtt utazó utasok közösen étkezhetnek és pihenhetnek, de nincs lehetőség átalakítható ágyra vagy franciaágyra, mint amilyet a jelenlegi első osztályú kabinok némelyike kínál. Helyette négy egyszemélyes ágyat helyeztek el az ablakok mellett, kis éjjeli szekrénnyel és lámpával.

Szükség van változásra

A légitársaságoknak villantaniuk kell: az egyre tágasabb és fényűző üzleti osztályú ülések és saját ajtós minilakosztályok miatt az első osztályú élmény kellően fényűzővé tétele létfontosságú lesz ahhoz, hogy felvegyék a versenyt. Ami az árat illeti, érdemes néhány nullát hozzáadni egy turista osztályú utazás árához. Míg egy 14 órás turista 900, egy üzleti hely 3500, addig az ilyen első osztályú hely ára több mint 10 000 dollárba fáj – ennek ellenére nagyon úgy tűnik, hogy lesz, aki ezt kicsengesse, ha kellően extra élményt kap. Fotók a Teague Four Seasons első osztályáról a CNN oldalán.