Mostantól gyorsabban juthatunk el a szlovén tengerpartra

Startlap Utazás
Átadták az M70-es autópálya Letenye és Tornyiszentmiklós közötti szakaszát.

Átadták az M70-es gyorsforgalmi út kétszer kétsávosra bővített, Letenye és Tornyiszentmiklós-országhatár közötti szakaszát pénteken, amelyet ezután autópályaként használhatnak a közlekedők.

A Zala megyében átadott útfejlesztésnek köszönhetően akadálymentessé vált Magyarország és Szlovénia között az országhatáron átívelő nemzetközi forgalom, jelentősen lerövidült a menetidő Tornyiszentmiklós és Letenye között, nem utolsó sorban pedig biztonságosabbá vált a közlekedés – hangsúlyozta avatóbeszédében Palkovics László innovációs és technológiai miniszter.

Az autóútból autópályává fejlesztett szakaszon ezután 130 kilométer óránkénti sebességgel haladhatnak a közlekedők.

 

A Letenye Muraszemenye és Muraszemenye Tornyiszentmiklós közötti szakaszon az eddigi kétszer egysávos utat bővítették kétszer kétsávosra, a kivitelezés során öt új hidat és két vadátjárót építettek meg.

Az M70-es gyorsforgalmi út kétszer kétsávosra bővített, Letenye és Tornyiszentmiklós-országhatár közötti szakasza Letenye közelében az átadóünnepség napján, 2019. december 13-án. (MTI/Varga György)

13,7 kilométer hosszúságú útszakasz megújítása 16,7 milliárd forintba került.

Természetes Szlovénia nem csak a tengerpartjával csábítja a turistákat. Remek úti cél lehet a főváros Ljubljana vagy a postojnai cseppkőbarlang is.

(MTI)