Világ 2021. március 02.

Robogón szállítja házhoz a színházat egy olasz színésznő

Fatima Világ 2021. március 02.
Michela Cesaretti Salvi január óta viszi motorjával a színdarabokat az udvarokra és parkokba.

A légiközlekedés és vendéglátás mellett a  kulturális és kreatív szektor is a járvány által leginkább sújtott iparág, noha igyekszenek átmeneti megoldásokat találni, a helyzet így sem könnyű. Olaszországban indult egy projekt, melyben sok színházi színész részt vesz, ez az átmeneti megoldás segít nekik jövedelemhez jutni a járvány idején.

Tavaly február 21-én találták meg Olaszországban az első koronavírus-fertőzöttet, a világjárvány kezdete óta a rendezvények 69 százaléka maradt el, a művészek pedig jövedelmük 72 százalékát veszítették el.

— Maguk alá temetnek bennünket azok a hírek, amelyek nagy hatással vannak az emberek hangulatára. Ez a túlságosan régóta tartó vészhelyzet minden szinten nehezen kezelhető. Az egészség nem kizárólag a test egészsége, hanem a léleké is. Alapvető fontosságú, hogy kapcsolatba kerüljünk a színházi, költői és zenei dimenzióval, hiszen ezek segítenek megbirkózni a nehézségekkel – mondta az Euronews-nak Michela Cesaretti Salvi olasz színésznő, aki motorral szállítja házhoz a kultúrát.

Illusztráció: Getty Images

— Ez egy remek kezdeményezés, ami elviszi a színházat az emberekhez anélkül, hogy egy zárt térben kellene ülniük, hiszen a COVID miatt nem mehetnek el az előadásokra – mondja egy diák.

Keresés az oldalon