Jelentősen megnőttek a szilveszteri szállásfoglalások - ezek a legnépszerűbb városok

Pitz Dániel
A tavalyi évhez képest 60 százalékkal többen foglaltak szállást idén december 29-éig a szallas.hu oldalán. Mutatjuk, hova utaznak a legtöbben az év utolsó napjaiban.

Szilveszter éjjelére az előző évinél 60 százalékkal többen foglaltak szállást idén – közölte a Szallas.hu az oldalán tett foglalások adatai alapján az MTI-vel. Ez a szám 2019-hez képest is 13 százalékkal magasabb.

Egy személy átlagosan 14 ezer forintot fizet, hogy az szilvesztert máshol ünnepelje, ami 23 százalékkal drágább, mint tavaly volt. A Szallas.hu adatai szerint a foglalások összértékének átlaga 81 100 forint, ami 47 százalékkal több, mint 2021-ben volt. A legtöbben egy vagy két éjszakára foglaltak szállást.

Szilveszter Egerben.
Szilveszteri tûzijáték az egri Dobó téren 2017. január 1-jére virradó éjjel.
MTI Fotó: Komka Péter

Ezek lettek a legnépszerűbb városok és régiók

Szilveszterkor a TOP 10 belföldi úti cél között megtalálható Eger, Szeged, Pécs, Gyula, Siófok, Debrecen, Budapest és Hévíz, valamint Győr és Hajdúszoboszló is.

A közlemény szerint a legnagyobb turisztikai régiók közül továbbra is Észak-Magyarország a legkeresettebb, minden ötödik foglalás ide szól. A népszerűségi listán ott van továbbra is a Balaton, a Nyugat-Dunántúl és a Dél-Alföld is, ahol ezúttal is jelentős vendégforgalomra számíthatnak.

A legnagyobb mértékben a Dél-Dunántúlra nőtt a foglalások száma a szállásfoglaló portálon. A régiót 92 százalékkal többen választották a szilveszterezés helyszínéül, mint egy évvel korábban. A legkeresettebb Pécs lett, ahová a foglalások 42 százaléka érkezett. Ehhez képest Kaposvár, Harkány és Villány együttesen csak a régiós foglalások harmadát “zsebelték be”.

A vendégek csaknem harmada apartmanban piheni ki az újévi mulatozást. Negyedük hotelt, ötödük vendégházat, 17 százalékuk panziót, 5 százalékuk pedig egyéb szállástípust választott.