Rossz hír érkezett: Mégsem lehet szabadon beutazni Szardínia szigetére

Fatima
A korábbi hírekkel ellentétben Szardínia szigete nem látogatható szabadon, korlátozás nélkül.

A múlt héten több portálon is megjelent az MTI-től eredő hír, miszerint szabad a beutazás Szardíniára: “nem kell többé oltási igazolás és koronavírus-tesztelés sem a Szardíniára történő belépéshez, miután a sziget kormányzója minden járványkorlátozást eltörölt szerdától. Szardíniára teljesen szabad a beutazás az olaszok és a külföldiek számára is. Megszűnt az érkezők ellenőrzése a sziget repülőterein és kikötőiben” – állt a cikkben. A Spabook azonban kiszúrt egy apró részletet, majd utánajárt, mi is a helyzet. 

Nincs korlátlan beutazás

Az Én & Italy oldal Olaszország szakértő szerzőjének, Mercinek, valamint Emesének, a Szardínia Szállás utazási iroda vezetőjének segítségével kiderült: mégsem lehet szabadon, mindenféle korlátozás nélkül beutazni Szardíniára. Jelen állás szerint a szigetre mind az olaszok, mind a külföldiek korlátozás és bármi nélkül beutazhatnak akkor, ha már Olaszországban tartózkodnak és onnan érkeznek.

Azok a külföldiek, akik Olaszország határain kívülről érkeznek, nekik 2021. július 30-ig – függetlenül a védettségi igazolvány meglététől – az utazást legfeljebb 48 órával megelőzőleg elvégzett PCR vagy AG-antigén gyorsteszt negatív eredményét kell bemutatniuk, amelynek hiányában 10 napos járványügyi megfigyelés és karantén jár – helyesbített a korábban megjelent híreken a portál.

Szardínia, Maddalena-szigetcsoport legnagyobb városa, Costa Smeraldo (Fotó: Getty Images)

A helyi korlátozásokat illetően tudatta: mindössze egyetlen egy van, méghozzá az, hogy a közterületen is maszkot kell hordani. Semmi más korlátozás nincsen.