Megtelnek a szállodák pünkösdre

Fatima
Alig pár nappal pünkösd előtt már csak néhány szabad szoba maradt a vidéki szállodákban.

Van olyan hotel, ahol 87%-os a foglaltság a hosszú hétvégére. A szabályok szerint csak azok szállhatnak meg a hotelekben, akik rendelkeznek védettségi igazolvánnyal, a kártyákat a bejelentkezéskor ellenőrzik. A szállodák igazgatói szerint már van nyárra is előfoglalás, így a főszezonban közel telt házra számítanak.

Egyre többen mennek kikapcsolódni

“Vannak még szabad kapacitások, ugyanakkor azt elmondhatom, hogy az érdeklődés töretlen: úgy a legutóbbi hétvégén, mint most a hétközi napokon kapjuk még a lekéréseket, bízunk benne, hogy egy erős hosszú hétvége áll előttünk” – mondta Szabó Szabolcs a Hotel Pelion szállodaigazgatója. Az étteremben továbbra is meg kell tartani a távolságot, és fokozottan fertőtlenítik a szobákat és a közös helyiségeket. 

szállodaszoba
Getty Images

Egy egri szállodában is majdnem minden szoba foglalt a hosszú hétvégére, tapasztalatok szerint már kérni sem kell a védettségi igazolványt, mert azonnal felmutatják. “Az érkezéskor nagyon kedvesek a vendégek, mert már automatikusan felmutatják a védettséget igazoló kártyájukat, amit a kollégáink ellenőrizek, összevetik a személyi igazolvánnyal, hogy megegyeznek-e az adatok, ez után kerül sor a bejelentő lapok kitöltésére” – mondta Harmati Judit, a Hotel Eger & Park szállodaigazgatója.

Már nyárra is vannak előfoglalások

A legtöbben idén a belföldi nyaralást választják: a MSZÉSZ elnöke azt mondja, erős nyári szezonra számítanak. Különösen júliusra már egészen erős forgalom látható, de valószínűleg az augusztus is ilyen lesz.