Belföld 2020. május 20.

Bombafotót lőttek Magyarország első autós szafari parkjának megnyitóján

Startlap Utazás Belföld 2020. május 20.
Ifj. Richter József cirkuszigazgató ötlete nyomán május 20-ától látogatható hazánk első és egyetlen autós Safari Parkja Szadán.

“A gyönyörű környezet és az egzotikus állatpark páratlan lehetőséget nyújt a biztonságos szabadtéri élményre” – szerepel a szervezők által az MTI-hez eljuttatott közleményben.     

A területre kizárólag nem nyitott tetejű személyautóval lehet behajtani. A parkban zsiráfokat, elefántokat, tevéket, lovakat, szamarakat és a zebmárokat is egészen közelről lehet megtekinteni – derül ki a Magyar Nemzeti Cirkusz tájékoztatójából.

Magyarország két legnagyobb utazócirkusza, a Magyar Nemzeti Cirkusz és a Richter Flórián Cirkusz közel 100 állatával jelenleg téli szállásán, egy 5 hektáros területen állomásozik Szadán.

“Szigorú szabályokat hoztunk, hogy mindenki teljes biztonságban tudjon kikapcsolódni nálunk. Az érkező személyautókkal csak a kijelölt útvonalon lehet haladni. A parkban egyszerre csak korlátozott számú járművet engedünk be, ezek legfeljebb egy órát tartózkodhatnak a területen. A bejárat előtti torlódás elkerülésére csak azokat a vendégeket tudjuk fogadni turnusainkon, akik előzetesen online regisztrációt tettek” – idézte a kommüniké Ifj. Richter József cirkuszigazgatót.

A megnyitó legemlékezetesebb pillanata

Május 19-én, kedden a park hivatalos átadásán természetesen a sajtó képviselői is jelen voltak. Az MTI fotósa, Bruzák Noémi a szalag ünnepélyes átvágása előtti pillanatokban örökítette meg azt a vicces jelenetet, amikor a park egyik tevéje épp csókot lehel egy közelben álló, az állat közeledésétől meglehetősen riadt képet vágó hölgy nyakára.  

Richter József Kossuth- és Jászai Mari-díjas artistaművész (b2), Ifj. Richter József, a Magyar Nemzeti Cirkusz igazgatója (b3), Pintér Lajos, Szada polgármestere (b4) és Richter Flórián, a Richter Flórián Cirkusz Magyarország igazgatója (b5) felavatja a Magyar Nemzeti Cirkusz Safari Parkot Szadán 2020. május 19-én. (MTI/Bruzák Noémi)

 

A szafari park látogatására itt lehet jelentkezni.    

Keresés az oldalon