A Star Trek-sorozat Kirk kapitánya jövő héten repül az űrbe

Startlap Utazás
A 90 éves William Shatner lesz a legidősebb ember, aki űrutazást tesz. A Blue Origin űrhajóját három másik utassal osztja meg.

A Star Trek-sorozat Kirk kapitánya, William Shatner kanadai színész jövő héten repül az űrbe – jelentette be hétfőn Jeff Bezos űrvállalata, a Blue Origin.

Az első Star Trek-sorozat főszereplőjét, Kirk kapitányt alakító William Shatner kanadai színész október 12-én olyan messzire jut, ahová eddig egyetlen sci-fi színész se utazott.

A 90 éves férfi lesz a legidősebb ember, aki űrutazást tesz. A Blue Origin űrhajóját három másik utassal osztja meg, közülük ketten fizető vendégek. Ez lesz a második alkalom, hogy a cég embereket utaztat az űrbe.

Bezos fivérével, valamint az eddigi legfiatalabb és a legidősebb űrutassal együtt részt vett a Blue Origin júliusi első repülésén. Shatner hat évvel idősebb a 82 éves rekordernél.

“Nagyon régóta szerepel az életemben az űr. Most megragadom az alkalmat, hogy magam is megnézzem. Micsoda varázslat!” – olvasható Shatner közleményében.

Az űrutazás tíz percig fog tartani, és mindössze 105 kilométeres magasságot ér el.

A kapszulában Chris Boshuizen, az amerikai űrkutatási hivatal (NASA) korábbi mérnöke és Glen de Vries vállalkozó is helyet kapott. A negyedik utas nevét később teszik közzé.

(MTI)