Belföld 2020. június 04.

Közel a Robinson Tours ügyfeleinek kártalanítása

Startlap Utazás Belföld 2020. június 04.
Lezárhatja a héten a hatósági eljárást, és törölheti az utazásszervezői nyilvántartásból a Robinson Tours utazási irodát Budapest Főváros Kormányhivatala.

A törlés után a vagyoni biztosítékot nyújtó biztosító egy héten belül visszautalhatja az utasoknak a korábban befizetett összegeket – írta a Világgazdaság csütörtökön.

A Colonnade Biztosító magyarországi fióktelepének ügyvezetője a lapnak elmondta: bár magasabb az ügyfeleknek járó összeg az iroda első becslésében szereplő 250 millió forintnál, a 380 milliós kaucióbiztosítás bizonyosan fedezi majd a teljes kárértéket.

Kovács Gábor tájékoztatása szerint a biztosító úgy számol, hogy a törlés utáni egy héten belül az érintettek több mint 90 százaléka megkaphatja a korábban befizetett összeget. A fennmaradó esetekben további vizsgálatra van szükség, mert volt például olyan ügyfél, aki a bankkártyával fizetett pénzt az úgynevezett chargeback szolgáltatással visszakérte a bankjától. Ilyenkor az érintett már nem jogosult kártérítésre a biztosítótól.

A Robinson Tours május 9-én jelentett csődöt – idézi fel a lap. A cég akkor azt írta, 25 év és több százezer kiszolgált vendég után lezárnak egy korszakot, miután a koronavírus-járvány miatt eddig még nem tapasztalt utazási, és egyéb korlátozások léptek világszerte életbe.

Illusztráció (Getty Images)

(MTI)

Keresés az oldalon