Világ 2020. október 13.

Egyetlen turista számára megnyitotta Peru a Machu Picchut

Startlap Utazás Világ 2020. október 13.
Egyetlen turista számára megnyitotta Peru a Machu Picchut, miután a koronavírus-járvány miatt az andoki országban rekedt japán férfi csaknem hét hónapja vár arra, hogy beléphessen az inka romvárosba.

Takajama Jessze a történelmi helyszín közelében, a hegyek lejtőin elterülő városban, Aguas Calientesben élt március közepe óta és a kulturális minisztériumnál kérelmezte, hogy beléphessen a Machu Picchu területére – mondta el Alejandro Neyra miniszter.

“Azzal az álommal érkezett Peruba, hogy felkereshesse a területet. A japán állampolgár a park vezetőjével együtt látogatta meg a parkot, hogy még azelőtt teljesíthesse az álmát, hogy visszatér hazájába” – mondta Neyra virtuális sajtótájékoztatóján.

Így Takajama lehetett az első látogató, aki hét hónap után végigsétálhatott a világörökségek közé tartozó, több mint 500 éves város romjai között.

A férfi eredeti tervei szerint csak néhány napot töltött volna Peruban, hogy megnézze a Machu Picchut.

A turisták elől lezárt Machu Picchu 2020. június 15-én (Percy HURTADO / AFP)

Neyra elmondta, hogy novemberben újra megnyitják a hazai és külföldi turisták előtt a helyet, de pontos időpontot nem közölt. A romváros normális látogatószámának (675 fő) csak 30 százalékát engedik be majd a területre.

(MTI)

Keresés az oldalon