Pápaszemes pingvinek születtek Győrben

Alig pár napja, hogy világra jöttek az apróságok, akiket még igencsak rejtegetnek szüleik, így a nagy nyilvánosság előtt egyelőre nem jelentek meg a kifutón.

A pápaszemes szárnyasok vidám csapata két új lurkóval bővült decemberben a győri Xantus János állatkertben, ahová szüleik külön-külön, pingvinek alkotta kompániákkal érkeztek Németországból és Olaszországból – írja a Kisalfold.hu. 

A pingvinek, bár még csak az év elején jöttek, hamar összeszoktak. Olyannyira, hogy egy olasz hím és egy német tojó családalapításának eredménye lett a most született két kicsi madár.

A csöppségek még nem láthatóak, de a gondozók remélik, január közepén már megmutathatják őket a nagyközönségnek is. Addig is néhány héten belül elkezdik őket kézhez szoktatni. A fiókák neme egyelőre még rejtély, ahogyan még nevet sem kaptak. 

 

Érdekes, hogy a pápaszemes pingvinek egész életen át egy párt választanak maguknak. A költési időszak eljövetelével a madarak minden esztendőben megkeresik korábbi partnerüket, és ugyanazon a helyen költik ki tojásaikat. Annyira hűségesek egymáshoz, hogy csak akkor választanak új partnert, ha valamelyikük elpusztul.