Belföld 2021. március 02.

Online rendezik meg az idei Budapesti Tavaszi Fesztivált

Fatima Belföld 2021. március 02.
Ingyenes online programokkal rendezi meg a 41. Budapesti Tavaszi Fesztivált (BTF) április 9. és 18. között a Fővárosi Önkormányzat és a Budapest Brand Zrt., immár kormányzati támogatás nélkül, a "Budapesten a kultúra szabad, a kultúra mindenkié" üzenettel.

Idén ünnepli 41. évfordulóját Budapest egyik legrangosabb kulturális eseménysorozata, amelyet eddig minden évben a Fővárosi Önkormányzat és az állam közös szervezésében tartottak meg – idézte fel a BTF keddi online sajtótájékoztatóján a humán területekért felelős főpolgármester-helyettes. Gy. Németh Erzsébet emlékeztetett arra, hogy 2020-ban a koronavírus-járvány lehetetlenné tette a BTF megtartását, idén pedig újabb nehézséggel kell szembenéznie a fesztiválnak: a kormány negyven év után kivonult a BTF közös megrendezéséből, erről néhány hete értesítette a Fővárosi Önkormányzatot. Budapest azonban ragaszkodik ehhez a nagy hagyományokkal bíró eseménysorozathoz, ezért mindent megtesz azért, hogy a Fővárosi Önkormányzat és a Budapest Brand Zrt. szervezésében idén is megrendezze.

Az idei BTF nemcsak abban lesz különleges, hogy online rendezik meg, de teljes egészében ingyenesen streamelik a fesztivál tartalmait. A cél: közelebb vinni az emberekhez a kultúrát.

Faix Csaba beszámolója szerint az online forma miatt előtérbe kerülnek a vizuális tartalmak. Minden nap lesz egy highlight esemény, amely méltó módon merít a BTF több mint negyven éves tradíciójából, emellett mai, aktuális kísérőrendezvényekkel találkozhat a közönség. A BTF egyfajta virtuális retrospektív programot kínál az elmúlt évtizedekből, vegyítve ezeket a friss rendezvényekkel.

Körhinta a Budapesti Tavaszi Vásár és Hagyományõrzõ Fesztivál egyik helyszínén, a belvárosi Városháza parkban 2019. április 11-én. Magas minõségû kézmûves termékekkel, tematikus gasztronómiai hetekkel, családi és kulturális programokkal várta a látogatókat a Budapesti Tavaszi Vásár a Fõvám téren, a Deák téren, a Városháza parkban és új helyszínként a Duna-korzón április 28-ig. MTI/Mohai Balázs

A BTF pontos programját a kezdés előtti hetekben teszik közzé – mondta el Faix Csaba.

(MTI)

Keresés az oldalon