Világ 2020. október 16.

Online kérdőív mutatja, hogyan utazhatsz Olaszországba

Fatima Világ 2020. október 16.
Az Olaszországba vágyó utazók a Külügyi és Nemzetközi Együttműködési Minisztérium által kiadott interaktív kérdőív kitöltésével állapíthatják meg, hogy bejuthatnak-e az országba.

Az Olaszországba visszatérő olasz állampolgárok és a külföldről érkező látogatók kitölthetnek egy űrlapot és válaszolhatnak a kérdésekre az ország utazási korlátozásaiban való eligazodáshoz. Az űrlapot Olaszországból / Olaszországba utazók számára készítették, célja, hogy általános információkat nyújtson a felhasználók számára a COVID-19-re vonatkozó jelenlegi szabályokról. A kérdőív névtelen, és nem garantálja az országba való belépést, amely továbbra is az olasz határőrök értékelésén alapul.

A kérdőív azt is lehetővé teszi az Olaszországban lakók számára, hogy megállapítsák, milyen szabályok vonatkoznak azokra az országokra, amelyeket meg akarnak látogatni. 

Megmondja, mire kell számítani

A kérdőív arra kéri a potenciális látogatókat, hogy válasszák ki azt az államot vagy területet, ahonnan Olaszországba lépnek, majd jelöljék be azokat az államokat vagy területeket, ahol az indulás előtt 14 nappal jártak vagy átmentek. Azt is megkérdezi tőlük, hogy uniós polgárok vagy schengeni országból származnak-e, és jogszerűen élnek-e Olaszországban. A válaszok alapján tudatja velük, hogy korlátozások nélkül, vagy csak bizonyos körülmények között léphetnek-e be az országba, például bizonyított munkaügyi okokból, abszolút sürgősségből, egészségügyi okokból és tanulmányokból. Azt is tudatja velük, hogy kell-e izolálódniuk, vagy be kell bizonyítaniuk, hogy a közelmúltban negatívnak bizonyultak a COVID-19 esetében – írja a Lonely Planet.

Célszerű, hogy az emberek ellenőrizzék a rájuk vonatkozó korlátozásokat, mivel Olaszország kibővítette a magas kockázatú országok listáját, az innen érkező utazóknak negatív tesztet kell bemutatniuk az elmúlt 72 órában, vagy az érkezésüket követő 48 órán belül kell teszteltetniük. Az új szabály azokra vonatkoznak, akik Belgiumból, Franciaországból, Hollandiából, az Egyesült Királyságból, Észak-Írországból, Csehországból és Spanyolországból érkeztek vagy ott tartózkodtak az elmúlt 14 napban.

Keresés az oldalon