Világ 2020. május 22.

Nyit a világhírű olasz Uffizi Képtár

Startlap Utazás Világ 2020. május 22.
Fokozatosan nyitnak a firenzei múzeumok, csütörtöktől már látogatható a Boboli-kert, az Uffizi Képtárat pedig június 3-án nyitják meg - jelentette be csütörtökön Eike Schmidt, a galéria igazgatója.

Újra láthatóak lesznek a legnagyobb olasz mesterek művei

Biztonsági okokból az Uffizi Képtárban legfeljebb 450-en tartózkodhatnak egyszerre. 2018-ban L’Aquila város egyetemével közösen kidolgoztak egy algoritmust, amelynek segítségével drasztikusan csökkentették a múzeum bejárata előtti várakozás idejét.

Vénusz születése – az Uffizi Képtár terme Sandro Botticelli festményével az előtérben (Photo by Laura Lezza/Getty Images)

Ezt a rendszert fogják most a járvány elleni intézkedésekhez igazítani.Forgóajtókat helyeznek el a bejáratnál és videórendszereken ellenőrzik a látogatók áramlását az épületen belül – mondta el Schmidt.

Rómában újranyílik a reneszánsz kori olasz festő, Raffaello életművének szentelt kiállítás

Az olasz kulturális élet az újraindulásra törekszik. Március elején a reneszánsz festőgéniusz, Raffaello halálának 500. évfordulója alkalmából a római Scuderie del Quirinale galériában rendezett megakiállítást három nappal a megnyitó után be kellett zárni a koronavírus-járvány miatt.

Fottó: Roberto Serra – Iguana Press/Getty Images

A több mint 100 Raffaello-festményt és -grafikát felvonultató tárlatot meghosszabbítják, így június 2-tól augusztus 30-ig lesz látható. A kiállításhoz a világ vezető múzeumai, köztük a párizsi Louvre, a madridi Prado, a londoni National Gallery és a washingtoni Nemzeti Művészeti Galéria adott kölcsön műalkotásokat.

Június 3-tól ismét fogadnak külföldieket is Olaszországban anélkül, hogy érkezésük után két hétre karanténba kellene vonulniuk.

Keresés az oldalon