Belföld 2020. június 23.

Új kedvelt úti céljai vannak a magyaroknak belföldön

Startlap Utazás Belföld 2020. június 23.
Egy, a Magyar Turisztikai Ügynökség számára készített reprezentatív elemzésből kiderül, idén kevesen választják a külföldi nyaralást.

A hagyományosan kedvelt belföldi nyaralási helyszínek, fürdővárosok foglaltságának gyors növekedése mellett egyre többen érdeklődnek a még kevésbé látogatott vidéki helyszínek iránt is – ismerteti a Lounge Group e heti elemzését a Magyar Nemzet.

Az elemzés szerint felkapott úti cél lett például a Nyírség, azon belül Nyírbátor, a Fertő-tó, Mogyoród, Szarvas, de sokan készülnek Villány környékére, illetve az észak-magyarországi térségbe is.

nyírbátor református templom
Az 1484 és 1511 között épült nyírbátori református templom 2012. augusztus 29-én. (MTI Fotó: Balázs Attila)

A hazai turizmus kora nyári beindulásának nyertesei a népszerű észak-magyarországi fürdőhelyek – mint például Hajdúszoboszló vagy Miskolctapolca – és Bükfürdő lehetnek.

A Balaton azonban megőrzi a legforgalmasabb desztináció címét idén nyáron is. A térségbe a szállóvendégek mellett a nyaralótulajdonosok is nagy számban látogatnak, közülük a legtöbben a fővárosból és a Dél-Dunántúlról érkeznek.

Kivárunk a külföldi utazással

A felmérésből kiderül, hogy külföldre nyár vége előtt csak kevesebben terveznek utazni, de ősztől is alacsony marad a határokon túlra utazók száma.

A keresési listák alapján úgy tűnik, továbbra is a horvát tengerpart a legnépszerűbb a magyarok körében, de a Kanári-szigetek és Spanyolország iránt is sokan érdeklődnek.

A legfőbb szempont a belföldi és külföldi nyaralás kiválasztásakor a biztonság, a fokozottabb higiéniai intézkedéseket ugyanakkor a kutatásban résztvevők harmada tartja csupán lényegesnek.

Keresés az oldalon