Élmény 2021. május 05.

Nem volt gördülékeny a fürdők nyitása

Startlap Utazás Élmény 2021. május 05.
Május 1-jén 32 fürdő nyitotta meg újra kapuit,a termalfurdo.hu főszerkesztője szerint azonban sok fürdőnek ez nem sikerült egyik napról a másikra.

A vidéki fürdők számára nehézség, hogy a szállodákat kinyitni a fürdők mellé nem “két perc” – mondta Sánta Tibor, a termalfurdo.hu főszerkesztője az InfoRádiónak adott interjújában. 

Hozzátette: egyelőre csak a védettségi igazolvánnyal rendelkezők és a velük érkező 18 év alattiak léphetnek be vendégként, a felnőtteknek a személyi igazolványukat is fel kell mutatni a bejáratnál. 

Látogatók a fővárosi Széchenyi fürdőben 2021. május 1-jén. (MTI/Balogh Zoltán)

“Ha azt vesszük tekintetbe, hogy az országban van körülbelül kétszáz fürdő, és ebből százötven nem csak idényjelleggel működne, akkor azt mondhatjuk, hogy a fürdőknek egyelőre csak a kisebb része nyitott ki. Ami a forgalmat illeti, még korai lenne bármilyen statisztikával élni; Budapestről közepes forgalomról számoltak be, a vidéki fürdőkben mérsékeltről, de a körülmények figyelembevételével ez nem meglepő” – fogalmazott Sánta Tibor.

A legtöbb magyar fürdővárosban a legtöbb szálloda még nem nyitott meg, a szakember tudomása szerint május közepére tehető a visszaállás vidéken. Addig marad az “egynapos fürdőzés” lehetősége elsősorban a környékbeliek számára, ami szűkíti a vendégkört.

Május 1-jén az ország 25 városában összesen 32 fürdő nyitott ki. A 32 kinyitott fürdő jellemzően a legnépszerűbb 32: a Széchenyi, a Rudas, a Gellért és a Lukács is köztük van. Vidéken már nyitva van a hajdúszoboszlói és a bükfürdői fürdő is, de Hévíz és Mórahalom is várja a fürdővendégeket – mondta el Sánta Tibor, hozzátéve, hogy a megnyitott fürdők száma hétfőre 43-ra emelkedett, a héten pedig további kilencről tud, amelyek biztosan kinyitnak, de ez lehet több is.

Keresés az oldalon