Belföld 2021. január 13.

Jegesedik a Csónakázó-tó felszíne

Startlap Utazás Belföld 2021. január 13.
Kezd befagyni a nagykanizsai Csónakázó-tó, fotókon mutatjuk.

Erős északi, északnyugati áramlással érkezik hozzánk a sarkvidéki eredetű hideg levegő, amely várhatóan a hét legvégén jut nyugalomba térségünk felett. Ennek megfelelően vasárnap hajnalban kell a legkomolyabb fagyokra számítani – olvasható a Kiderül előrejelzésében.

A nagykanizsai Csónakázó-tó felszíne már jegesedik, erre a sarkvidéki hideg levegő rásegíthet majd.

Tőkés récék vagy más néven vadkacsák (Anas platyrhynchos) a befagyott Csónakázó-tó jegén Nagykanizsán 2021. január 13-án. Fotó: MTI/Varga György

Mint az előrejelzésben írják, csütörtökön kezdetben jobbára erősen felhős vagy borult időre számíthatunk, napközben egyre többfelé vékonyodik, szakadozik a felhőtakaró, de főként az északkeleti megyék fölé még érkezhet vastagabb felhőzet is. Reggel még több helyen, majd napközben egyre kevesebb helyen, főként a keleti megyékben várható havazás, hózápor. Az ország nagy részén erős, a Dunántúlon sok helyütt viharos lesz az északnyugati szél, csupán az északkeleti tájakon maradhat mérsékelt a légmozgás. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában -1, -7 fok között alakul, az átmenetileg kevésbé felhős tájakon ennél hidegebb is lehet. A legmagasabb nappali hőmérséklet -1 és +4 fok között várható. Továbbiak itt.

Kutya szalad a befagyott Csónakázó-tó jegén Nagykanizsán 2021. január 13-án. Fotó: MTI/Varga György

.

Keresés az oldalon