Titkos üzenetet rejtettek el egy fotón a civil űrturisták, a net népe kiszúrta

Balázs
A szeptember 16-án hajnali egy órakor a Föld megkerülésére induló űrutazók kódolt üzenetet juttattak el a rajongóikhoz a Twitteren keresztül.

A milliárdos Jared Isaacman által finanszírozott Inspiration4 projekt lényege, hogy egy olyan csoportot juttasson fel az űrbe, majd remélhetőleg hozzon haza épségben, akik a szó szoros értelmében nem tekinthetők képzett asztronautáknak és egyetlen kormányszerv képviselői sem szerepelnek közöttük. Ez a 100 százalékosan civil kezdeményezés tartja lázban már hónapok óta az űrutazásra fogékony részét a világnak, leginkább azért, mert ha az állami kezdeményezésekről le lehet választani az űrutazást, akkor az egy határozott lépést jelenthet abba az irányba, amelynek célegyenesében már az átlagemberek számára is elérhetővé válik.

No, de vissza az üzenetre.

A kérdéses fotó első ránézésre egy sima mezei csoportkép, ám az élesebb szemű rajongók a Redditen hamar kiszúrták, hogy a kép háttere egy morzekódot tartalmaz, ami visszafejtve az ad astra latin szólásrészletet takarja, melynek jelentése annyi, hogy a csillagokig.

Persze ennyire azért nem ambiciózus az Inspiration4 projektje, kezdetnek elég lesz annyi is, ha probléma nélkül végrehajtják a küldetésüket, ami a Föld körül való háromnapi keringést és a sikeres visszatérést jelenti.

SpaceX Inspiration4 űrturizmus
Fotó: Inspiration4 / John Kraus

Ha érdekel az Inspiration4 története, akkor nézd meg a róluk készült dokumentumsorozatot a Netflixen, illetve ezen a linken követheted az elvileg szeptember 16-án, itteni idő szerint hajnali egy órakor kezdődő indítás élő közvetítését.

(Via)