Újra kinyit a Miskolctapolca Barlangfürdő

Pitz Dániel
Még januárban újranyit a Miskolctapolca Barlangfürdő, a turistalátványosság még tavaly október 10-én zárt be a magas üzemeltetési költségek miatt.

A Miskolc Holding Zrt. igazgatósága csütörtökön hagyta jóvá a Barlangfürdő működtetésével kapcsolatos előterjesztést, így a Barlangfürdő január 26-tól, az éves karbantartást követően ismét nyitva áll a vendégek előtt – derült ki az MTI közleményéből.

A Miskolctapolca Barlangfürdő medencéje és vízfüggöny
Fotó: Getty Images

Óriási felháborodást keltett tavaly októberben a helyi vendéglátósok körében a Barlangfürdő bezárása, hiszen sok helyi vállalkozó ellehetetlenül, ha nem működik a város egyik legnagyobb turistalátványossága.

A Barlangfürdőt akkor mintegy 30 helyi vállalkozás támogatta. Szállodák, vendéglátóhelyek üzemeltetői 48 óra alatt több mint 20 millió forint hozzájárulást ajánlottak fel a fürdő újranyitása érdekében, így rövid időre ismét kinyitott a fürdő.

A tervek szerint most nem csak ideiglenesen, hanem hosszútávon is látogatható lesz a város népszerű helye. Miskolc polgármestere az igazgatóság tagjaival abban egyezett meg, hogy évközben több alkalommal is áttekintik a Barlangfürdő gazdasági helyzetét, és olyan energetikai fejlesztésekről is tárgyaltak, amelyek megvalósításával hosszú távon biztosítható a város meghatározó turisztikai attrakciójának gazdaságos működtetése.

A városvezető a Barlangfürdő újranyitása kapcsán azt is hangsúlyozta, tavasz végére befejeződhet a miskolctapolcai őspark városi nagyprojekt, ami még szebbé teszi majd a Barlangfürdő környezetét is, és még több turistát vonzhat Miskolcra, Miskolctapolcára.